Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Radionica u okviru projekta Mayors in Action

U okviru projekta „Mayors in Action“, u prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 16. listopada 2014. održana je radionica s ciljem jačanja administrativnih kapaciteta i pružanja stručnih informacija djelatnicima jedinica lokalne samouprave.
1/12

U okviru projekta „Mayors in Action“, u prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, 16. listopada 2014. održana je radionica s ciljem jačanja administrativnih kapaciteta i pružanja stručnih informacija djelatnicima jedinica lokalne samouprave. Na radionici su sudjelovali predstavnici Grada Bjelovara (Željko Roksandić), Grada Gospića (Josip Marković), Grada Karlovca (Martina Furdek-Hajdin i Žarko Latković), Grada Slunja (Viktor Smolić), Grada Svete Nedelje (Renata Rožek), Grada Velike Gorice (Marko Ružić) i Grada Zagreba (Gradski ured za energetiku zaštitu okoliša i održivi razvoj - pročelnik Marijan Maras, Melita Borić, Sanja Malnar Neralić).

 

Na početku radionice, predstavnice Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj ukratko su predstavile program radionice i informacije o Projektu Mayors in Action. Također su kroz prezentaciju predstavile i 15 najboljih primjera dobre prakse provedbe mjera iz Akcijskog plana energetski održivog razvitka (SEAP-a) na nacionalnoj i EU razini: primjeri integriranih aktivnosti; potpore energetskoj obnovi kućanstva i privatnom sektoru; energetska učinkovitost javne rasvjete; pregled, mjerenje, energetski monitoring; energetski sistem upravljanja, energetska obnova javnih zgrada; zelena električna energija i informativne kampanje.

 

Predstavnici gradova Bjelovar, Gospić, Karlovac, Slunj, Sveta Nedjelja, Velika Gorica održali su prezentacije o svojim iskustvima u provedbi SEAP-a posebice iz područja prometa, zgradarstava i javne rasvjete. Nakon prezentacija, gradovi su radu po grupama razmijenili svoja iskustva u provedbi SEAP-a te istaknuli glavne doprinose održanih razgovora, a u panel raspravi su istaknuli glavne probleme s kojima se susreću u provedbi SEAP-a.

 

Na kraju radionice dogovorene su buduće aktivnosti u okviru projekta „Mayors in Action“. Uključeni gradovi trebaju izdvojiti tri aktivnosti iz svojih SEAP-a (konkretne mjere) te napraviti poslovni plan, a nastavak suradnje gradova u okviru projekta razvijati će se kroz održavanje radionice vezane za mogućnosti sufinanciranja iz programa i fondova EU, primjere dobre prakse ali i probleme koji se javljaju u provedbi SEAP-a, zakonodavstvo iz područja energetske učinkovitosti.

 

Više informacija o projektu možete pronaći na www.mayorsinaction.eu.

          

Vijesti