Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Konferencija „Clean energy for 2030 and beyond: cities and regions walk to talk“

U organizaciji međunarodnog udruženja ICLEI (Local Governments for Sustainability) i WWF-a u Bruxellesu se 13. ožujka 2014. održala međunarodna konferencija „Clean energy for 2030 and beyond: cities and regions walk to talk“.

U organizaciji međunarodnog udruženja ICLEI (Local Governments for Sustainability) i WWF-a u Bruxellesu se 13. ožujka 2014. održala međunarodna konferencija „Clean energy for 2030 and beyond: cities and regions walk to talk“ na kojoj se raspravljalo o prijedlozima novih ciljeva Europske komisije do 2030. glede adaptacije na klimatske promjene, smanjenja emisije CO2, primjene obnovljivih izvora energije i mjera energetske učinkovitosti. Na konferenciji su sudjelovali predstavnici Europske komisije, Odbora Regija, Europskog investicijskog odbora, Svjetskog poslovnog odbora, gradova Zagreb, Malmö, Varšava, Siena te mnogi drugi. Grad Zagreb je predstavljao pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras.

 

Grad Zagreb dobio je poziv da, kao jedan od gradova predvodnica na europskoj razini, predstavi svoja iskustva i obveze na lokalnoj i međunarodnoj razini bazirajući se na specifičan rad, provođenje aktivnosti i suradnju s mnogim partnerima i dionicima u okviru održivog energetskog planiranja.

 

Tijekom konferencije su s predstavnicima europskih gradova i udruženja razmijenjena iskustva u provedbi politike energetski održivog razvoja te su dogovarani modaliteti daljnje suradnje u području energetike, zaštite okoliša i pdrživog gospodarenja otpadom, razvoja i primjene ICT infrastrukture za održivi razvoj gradova.

 

Vijesti