Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Europski tjedan mobilnosti 2016.

Gradonačelnik Milan Bandić najavio početak Europskog tjedna mobilnosti 2016. koji će se održati od 16.-22. rujna 2016.
1/7
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić je u Gradskoj upravi potpisao Povelju o pristupanju Zagreba Europskom tjednu mobilnosti 2016., manifestaciji što se pod sloganom "Pametna mobilnost. Snažna ekonomija." održava od 16. do 22. rujna širom Europe.

Cilj ove manifestacije, čiji je organizator Europska komisija, je potaknuti građane na akciju i borbu protiv zagađenja što ga uzrokuje povećanje motoriziranog prometa u urbanim sredinama kako bi poboljšali kvalitetu vlastitog života.

Radionice, prezentacije i edukativni programi, što će se održati u tjednu koji dolazi, potvrda su da Grad Zagreb brine o svojim sugrađanima, održivome prometu i mobilnosti u njemu, rekao je gradonačelnik Bandić pozivajući sve sugrađanke i sugrađane da u Europskome tjednu mobilnosti daju svoj doprinos kako bi Zagreb ponovio uspjeh iz 2012., kada je u konkurenciji većoj od 2 000 gradova osvojio prvu nagradu.

Sveobuhvatan i zanimljiv program i aktivnosti u Tjednu mobilnosti održavat će se na različitim gradskim lokacijama, od Jaruna i Bundeka, Tehničkog muzeja pa do vrtića, osnovnih i srednjih škola, istaknula je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnja Fortuna. Također je dodala kako se iz godine u godinu u akciju uključuje sve više građana, ali i partnera na projektu.

Zadnjeg dana Europskog tjedna mobilnosti, 22. rujna kada se obilježava Europski dan bez automobila, baš kao i svih prethodnih godina, za motorizirani promet će se zatvoriti uže gradsko središte, a u 11,00 sati će s Cvjetnog trga krenuti tradicionalna Zagrebačka žbica, biciklistička vožnja gradom.

  
Vijesti