Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

11. radionica projekta TOGETHER - Obilazak DV Vladimira Nazora: Moguće mjere uštede

Jedanaesta radionica projekta TOGETHER organizirana je 28. studenog 2017. u Dječjem vrtiću Vladimira Nazora.
1/18
Jedanaesta radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) organizirana je 28. studenog 2017. u Dječjem vrtiću Vladimira Nazora. Glavna tema radionice bio je energetski obilazak zgrade, u svrhu primjene mjera s kojima su sudionici na prethodnim radionicama upoznati.

Radionica je započela obraćanjem ravnateljice Ivane Knezović i kratkim predstavljanjem vrtića prisutnima. Ravnateljica je, u svom govoru, iskazala dobrodošlicu okupljenim partnerima te ukratko predstavila aktivnosti vrtića. Nakon kratkog predstavljanja samog vrtića, partnerima je omogućen razgled prostorija i upoznavanje s djecom koja sudjeluju u aktivnostima projekta TOGETHER u vrtiću. Nakon obilaska, riječ je preuzela pedagoginja Mirela Medved i okupljenima održala prezentaciju o aktivnostima koje se u vrtiću provode u skladu s projektnim zadacima, ali i drugim aktivnostima povezanim s energijom i očuvanjem okoliša. Partnerima su se predstavila i djeca iz EKO Patrole, čiji je zadatak obaviti obilazak vrtića te osoblju istaknuti što treba popraviti i kako je moguće uštedjeti energiju.

Partneri su također obišli i kotlovnicu, kuhinju i ostale dijelove vrtića. Nakon obilaska, Vesna Bukarica iz Energetskog Instituta Hrvoje Požar istaknula je nekoliko primjera kako vrtić može utjecati na smanjenje potrošnje energije, koristeći jednostavne, financijski pristupačne mjere. Radionica je završena dogovorom o terminu sljedećeg sastanka.

Projekt TOGETHER je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.
 
Vijesti