Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Druga radionica projekta TOGETHER za škole i vrtiće: SWOT analiza, planiranje aktivnosti i izrada temperaturnog profila zgrade

 U okviru programa 8. Zagrebačkog energetskog tjedna 2017. održana je Druga radionica projekta TOGETHER. 
1/30
U okviru programa 8. Zagrebačkog energetskog tjedna 2017. te u organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 09. svibnja 2017. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je Druga radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) s temom izrade SWOT analize, planiranja aktivnosti i izrade temperaturnog profila zgrade. 

Na radionici su sudjelovali predstavnici vrtića i osnovnih škola uključenih u projekt. Na samom početku, prisutnima se kratko obratila Melita Borić, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Radionica je imala interaktivni karakter te su predstavnici škola i vrtića postavljali konkretna pitanja vezana uz način provedbe projekta TOGETHER. Tijekom sastanka, predstavnici škola i vrtića izradili su SWOT analizu pojedinačnih objekata te započeli izradu Plana aktivnosti za uštedu energije promjenom ponašanja korisnika.

Predstavnici zgrada-sudionica u projektu iznijeli su svoje ideje za aktivnosti kojima planiraju utjecati na ponašanje korisnika i promjenu ponašanja djece te su također imali priliku i sami raditi s luksmetrom, termometrom i mjeračem za potrošnju električne energije kako bi se upoznali s načinom rada navedenih instrumenata. Radionica je završila dogovorom o terminu sljedećeg sastanka i utvrđivanjem zadataka koje je potrebno izvršiti kao pripremu za sljedeću radionicu.

Projekt TOGETHER nudi izgradnju transnacionalne platforme, gdje partneri različitih razina znanja mogu zajedno postojeća znanja proširiti, ojačati svoje sposobnosti, smanjiti njihovu međusobnu nejednakosti, kao i promicati implementaciju energetske učinkovitosti u javnim zgradama. Sam cilj TOGETHER projekta jest poboljšanje energetske učinkovitosti javnih zgrada gdje se pritom intenzivno uključuju sami korisnici koji direktno utječu na potrošnju energije.

Projekt je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.
Vijesti