Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prvi sastanak partnera projekta „URBAN LEARNING“

U Beču je od 23. – 25. ožujka 2015. održan prvi sastanak partnera projekta URBAN LEARNING.
U organizaciji koordinatora projekta URBAN LEARNING, u Beču je od 23. – 25. ožujka 2015. održan prvi sastanak partnera, studijski posjet naselju (koji je primjer urbanog planiranja) zgrada socijalnog stanovanja te posjet Bečkom fakultetu za ekonomiju i poslovanje. U ime Grada Zagreba na sastanku su sudjelovali Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Sanja Malnar Neralić, viša stručna savjetnica pročelnika.

Na trodnevnom sastanku partnera projekta raspravljalo se o slijedećim temama: što se očekuje od realizacije projekta, prezentacija EK, EASME o pitanjima vezanim za Ugovor o subvencioniranju, prezentacije gradova te rasprava o radnim paketima 2-4. U okviru sastanka održan je i studijski obilazak naselja koji je primjer urbanog planiranja zgrada socijalnog stanovanja te posjet Bečkom fakultetu za ekonomiju i poslovanje (primjer energetske učinkovitosti i zelene gradnje). Uz rasprave o radnim paketima 2-4 (WP2-Inovativne tehničke mogućnosti, WP3-Mogući instrumenti i alati i WP4-Mogućnosti inovativnog upravljanja integrativnog urbanog energetskog planiranja) održan je i rad u grupama vezano za slijedeće teme: ciljevi i mogućnosti projekta, učenje, razmjena iskustava, pokazatelje uspješnosti, internu komunikaciju, monitoring i izvještavanje. Sastanak je završio raspravom o diseminacijskoj strategiji projekta (zajedničko razumijevanje ciljeva, ključni rezultati, glavni diseminacijski elementi) te definiranjem slijedećih koraka.

Grad Zagreb, zajedno s ostalim međunarodnim partnerima sudjeluje u projektu „URBAN LEARNING“ u sklopu EU programa HORIZON2020-EE-2014-3-MarketUptake, tema EE07-2014. Koordinator projekta je TINA Vienna Urban Technologies & Strategies GmbH, a osim Grada Zagreba u projektu sudjeluju i gradovi Amsterdam, Beč, Pariz, Stockolm, Varšava i Zaanstad kao i EIHP (Energetski institut Hrvoje Požar), kao i berlinska i pariška agencija: BEA (Berliner Energieagentur Gesellschaft mit Beschrankter) i APC (Agence Parisienne du Climat Association). Cilj projekta je integrirati energetski učinkovit način urbanog planiranja u gradskim upravnim tijelima. Fokus je stavljen na energetski učinkovito upravljanje, planiranje razvoja novih ili obnove postojećih urbanih područja.

Projekt je započeo 1. ožujka 2015., a predviđeno trajanje projekta je 30 mjeseci. 

Više informacija o projektu možete pronaći na www.urbanlearning.eu. 

 
     
Vijesti