Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Osmi simpozij o zelenoj gradnji u Hrvatskoj

U Starogradskoj vijećnici 17. svibnja 2012. Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj organizirao je VII. po redu Simpozij na temu "Građevinski materijali i tehnologije u okviru zelene gradnje".
1/6

U Starogradskoj vijećnici 17. svibnja 2012. Savjet za zelenu gradnju u Hrvatskoj, promovirajući principe zelene gradnje i sisteme certificiranja (LEED; BREEAM; DGNB) organizirao je VII. po redu Simpozij na temu "Građevinski materijali i tehnologije u okviru zelene gradnje". Najnoviji materijali i tehnologije u održivoj gradnji prezentirani su od strane vodećih stručnjaka iz područja arhitekture i graditeljstva koji su istaknuli da budućnost leži u zgradama približno nulte energetske potrošnje.

 

U isto vrijeme na Tribini Grada Zagreba, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada, zajedno sa udrugom „ODRAZ – Održivi razvoj zajednice“ i Fakultetom prometnih znanosti prezentirali su svoja dostignuća u gradskom prometu kroz projekte „TRAILBLAZER“ i „CIVITAS ELAN“ koji promicanjem i poticanjem održivih, čistih i energetski učinkovitih načina odvijanja prometa u gradu imaju za cilj poboljšanje kvalitete života građana uspostavom kvalitetnijih rješenja u gradskom prometu, kao i donošenje kvalitetnijih planova opskrbe i isporuke koje mogu smanjiti potrošnju energije u gradskom teretnom prometu i većom učinkovitošću smanjiti ukupne troškove.

 

Razvojna agencija Zagreb – TPZ d.o.o. organizirala je tribinu pod nazivom "Obnovljivi izvori energije i energetska učinkovitost u inovativnom poduzetništvu" na kojoj su predstavili poduzetnička iskustva u razvoju proizvoda i usluga na području obnovljivih izvora energije, energetske učinkovitosti i zaštite okoliša, kao temelja konkurentnosti na svjetskom tržištu. Sudionici su bili poduzetnici iz Tehnološkog parka (Matuna d.o.o. i Byte Lab Grupa d.o.o.), profesor Miroslav Osrečki iz zagrebačke Elektrotehničke škole, gospođa Marina Grgić Eldić iz Razvojne agencije Zagreb i predstavnici razvojnog tima društva Končar-Električni uređaji.

 

Tvrtka „Elma-Kurtalj“ organizirala je prezentaciju pod nazivom „Novo EU označavanje energetske učinkovitosti kućanskih uređaja“ na kojoj su predstavili opće unaprjeđenje energetske učinkovitosti kućanskih uređaja, pregled europskih i nacionalnih zakonskih odrednica, status prisutnosti oznaka u prodavaonicama, ispravne informacije na oznakama te unaprjeđenje energetske učinkovitosti naših domova i zaštitu okoliša.

Vijesti