Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Započeo 6. Zagrebački energetski tjedan

Igraonicama u svim dječjim vrtićima Grada Zagreba na temu „Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš“ započeo je tradicionalni 6. Zagrebački energetski tjedan.  
Igraonicama u svim dječjim vrtićima Grada Zagreba na temu „Pričajmo o energiji i čuvajmo okoliš“ započeo je tradicionalni 6. Zagrebački energetski tjedan koji će trajati od 11.-16. svibnja 2015. Najmlađe generacije Grada Zagreba kroz igraonice su učile o energiji i klimi, zašto je ona važna za sve nas i kako svatko od nas, pa i oni najmanji, mogu doprinijeti racionalnom korištenju energije, sprječavanju globalnog zagrijavanja i zaštiti okoliša.

U sklopu programa u dječjim vrtićima Grada Zagreba, djelatnici Gradskog ureda za energetiku,zaštitu okoliša i održivog razvoja na čelu s pročelnikom Marijanom Marasom, posjetili su dječji vrtić "Pčelica"

U Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi Zagreb, u sklopu projekta “Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama u skladu s promjenjivim potrebama tržišta rada/gospodarstva Energetska učinkovitost – KNX model“ kojeg provode Elektrostrojarska obrtnička škola s partnerima Graditeljskom tehničkom školom Zagreb, Strukovnom školom Sisak i Gradskim uredom za obrazovanje, kulturu i šport Grada Zagreba, educirani nastavnici i stručni učitelji iz zagrebačkih strukovnih škola održali su predavanja o osnovnom KNX modulu i o energetskoj učinkovitosti za učenike strukovnih škola Grada Zagreba.

Program na Tribini Grada Zagreba započeo je seminarom "Učinkovita i održiva E-mobilnost" u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. U sklopu seminara održao se i sastanak Nacionalne skupine podrške projektu Ele.C.Tra. te prezentacija u sklopu projekta CEGC (TEN-T).  Udruga Sigurnost u prometu održala je seminar u kojem su prezentirali i predstavili dobre prakse u provođenju treninga Eko vožnje i korištenju alternativnih goriva u javnom gradskom prometu.

Kao i svake godine dosada, Fakultet elektrotehnike i računarstva otvorio je svoja vrata za stručne posjete grupa učenika, studenata, stručnih udruga i građana kojim su prezentirali teme vezane uz mjerenje potrošnje energije i vode u zgradama, sustave za lociranje munja, na koji način riješiti problem opskrbe energijom iz obnovljivih izvora itd. Također je održan i okrugli stol na temu pozitivnih i negativnih utjecaja obnovljivih izvora energije na elektroenergetski sustav. Posjetiteljima je omogućen i posjet nekim laboratorijima.

U Velikoj dvorani Obrtničke komore Zagreb održana je prezentacija europskog projekta EURONET 50/50max koji se provodi se u 10 zagrebačkih osnovnih i srednjih škola, a čiji je partener Grad Zagreb. Projektom se želi povećati znanje o korištenju energije u obrazovnim i javnim ustanovama, educiranje korisnika škola i javnih ustanova o potrebi štednje energije, sudjelovanje u stvaranju mreže institucija posvećenih uštedi energije i borbi protiv klimatskih promjena te smanjenje emisija CO2. Prezentacije o provedenim dosadašnjim aktivnostima održali su učenici osnovnih i srednjih škola, sudionika u projektu. 

Jubilarni Zagrebački energetski tjedan održava se već šestu godinu za redom pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.
 
Vijesti