Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

IV. prezentacija projekta „EKOWILL“ u Gradskoj upravi Grada Zagreba

U prostorijama Gradske uprave Grada Zagreba, 04. studenog 2013., održana je IV. prezentacija te praktični dio treninga eko-vožnje projekta „ECOWILL“.

U prostorijama Gradske uprave Grada Zagreba, 04. studenog 2013., održana je IV. prezentacija te praktični dio treninga eko-vožnje projekta „ECOWILL“, koji provodi Grad Zagreb putem Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj zajedno sa Hrvatskim autoklubom i Energetskim institutom Hrvoje Požar, u sklopu provedbe mjera Akcijskog plana energetski održivog razvitka Grada Zagreba i programa Inteligentna energija za Europu (IEE). Na prezentaciji su sudjelovali pročelnici i savjetnici Gradske uprave Grada Zagreba. Do sada je trening eko-vožnje završilo ukupno 79 djelatnika Gradske uprave Grada Zagreba.


Okupljenima su se sa nekoliko uvodnih riječi obratili Marijan Maras, dipl.ing, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i doc.dr.sc. Sinan Alispahić, rukovoditelj sektora za vozače HAK-a.


Hrvatski autoklub, Energetski institut Hrvoje Požar i Grad Zagreb provode niz stručnih i promotivnih aktivnosti i treninga eko-vožnje. Hrvatski autoklub je ishodio službene europske licence za instruktore koji provode teoretski i praktični dio programa za polaznike te izdaje službene licence za vozače koji uspješno apsolviraju program.


Cilj ECOWILL projekta (Ecodriving - Widespread Implementation for Learners and Licensed Drivers – Masovna implementacija standarda eko vožnje u program izobrazbe kandidata za vozače i provedbu kampanje među licenciranim vozačima) jest smanjenje emisija stakleničkih i drugih štetnih plinova, kao doprinos ispunjenju obveza nacionalnih i EU vlada prema Kyoto protokolu, kroz masovnu implementaciju standardizirane škole eko vožnje u program izobrazbe kandidata za vozače, kao i provedba kratkih tzv. „snack“ treninga za već licencirane vozače. Projektom će se razviti standardizirana aplikacija eko-vožnje koja će se implementirati u komercijalni sadržaj svih autoškola na području Europe u trenerskom, ali i ispitnom djelu.

Vijesti