Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prvi sastanak partnera projekta “OIE za svjetliju budućnost"

U zagrebačkoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića 04. prosinca 2013. održan je prvi sastanak partnera projekta “OIE za svjetliju budućnost“.
U zagrebačkoj Tehničkoj školi Ruđera Boškovića 04. prosinca 2013. održan je prvi sastanak partnera projekta “OIE za svjetliju budućnost“ (RES for lighter future) u sklopu natječaja IPA (Instrument for Pre-Accession Assistance). Nositelj projekta je Tehnička škola Ruđer Bošković, a ostali partneri su Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, Srednja škola Oroslavje, tvrtka Rimac automobili d.o.o., tvrtka Horvatić d.o.o. i tvrtka Mariomont d.o.o. Glavni cilj projekta je jačanje sektora obrazovanja odraslih u cilju povećanja konkurentnosti polaznika na tržištu rada dok su specifični ciljevi uspostavljanje suradnje s tržištem rada kako bi se napravili kvalitetni programi koji omogućuju značajno zapošljavanje te povećanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih kako bi se povećalo zapošljavanje njihovih polaznika.

Na početku sastanka prisutne je pozdravila ravnateljica Tehničke škole Ruđer Bošković Đurđica Fušter, a zatim je voditelj obrazovanja odraslih Goran Nuskern ukratko predstavio projekt. Nakon uvodnih riječi, voditeljica projekta Jurija Mihaljević predstavila je način vođenja projekta te obveze koje proizlaze iz projekta. Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj predstavljao je Damir Lončarić koji je tijekom predstavljanje partnera istaknuo kako Ured podupire provođenje edukacijskih programa u cilju podizanja svijesti o upotrebi obnovljivih izvora energije i jačanje kapaciteta i znanja zaposlenika institucija za obrazovanje odraslih koji sudjeluju u projektu.

Sastanak je završen davanjem zadataka za prvu fokusnu grupu te daljnjim dogovorom partnera za nastavak suradnje.

Očekivani rezultati projekta su:
  • Ishodi učenja za programe iz područja obnovljivih izvora energije utemeljeni na zahtjevima tržišta rada;
  • Povećan kapacitet škola partnera za provođenje novih, inovativnih metoda edukacije i razvijeni odgovarajući programi;
  • Razvijeni programi za instalatere vjetrogeneratora, bioplinskih i biodizelskih uređaja te sustava s vodikom kao energentom;
  • Promocija novih programa i povećana svijest o potrebi cjeloživotnog učenja.

Osim partnera, u projekt su uključeni i vanjski suradnici Energetski institut Hrvoje Požar, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Hrvatski zavod za zapošljavanje - regionalni uredi Krapina i Zagreb, Končar Institut za elektrotehniku - Obnovljivi izvori energije, tvrtka Vivo Somnia d.o.o. te drugi stručnjaci iz područja bioenergije i primjene vodika.


Projekt “OIE za svjetliju budućnost“ sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

                         

Vijesti