Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Posjet Osnovne škole Frana Krste Frankopana Gradskom uredu za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj održan je sastanak na kojemu su sudjelovali predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te Osnovne škole Frana Krste Frankopana.
1/9
U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 20. veljače 2015., održan je sastanak na kojemu su sudjelovali predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te Osnovne škole Frana Krste Frankopana. Dobrodošlicu i uvodne riječi predstavnicima Osnovne škole uputio je, u ime Ureda, pročelnik Marijan Maras.

Održani sastanak imao je cilj upoznati učenike Osnovne škole Frana Krste Frankopana sa sustavom gospodarenja energijom za održivi razvoj u Gradu Zagrebu odnosno načinima praćenja potrošnje energije, kao i dugogodišnjim uspješnim radom Gradskog ureda.

Zajedno s Danskom, Francuskom, Njemačkom, Turskom i Španjolskom, Osnovna škola Frana Krste Frankopana uključena je u Comenius međunarodno partnerstvo škola „My Home - Our Planet - Your Choice“.

U periodu od 14. do 18. travnja 2015., u gradu Aalborgu u Danskoj, održat će se sastanak partnera na kojemu će sudjelovati sedmero učenika osmih razreda navedene škole, zajedno sa svojim vršnjacima iz drugih europskih gradova. Sudjelovanjem na projektu „My Hope“, financiranom od strane europskih fondova u okviru Programa za cjeloživotno učenje, Osnovna škola Frana Krste Frankopana doprinosi podizanju razine svijesti o važnosti ekološkog promišljanja i utjecaja čovjeka na prirodu.

Ovogodišnji sastanak u Danskoj održat će se na temu racionalnog korištenja energije, posebno alternativnih oblika, kao i utjecaja na ekologiju i održivi razvoj. Svaka tema sastanka iziskuje provedbu određenih istraživanja nakon čega su partneri projekta dužni izraditi i osmisliti brošuru o navedenoj temi. Na taj način vrši se razmjena primjera dobre prakse među državama partnerima projekta o temama kao što su: gospodarenje otpadom, recikliranje, prijevoz, korištenje alternativnih oblika energije itd.
Vijesti