Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Osma radionica projekta TOGETHER - Financiranje projekata energetske učinkovitosti u zgradama javnog sektora

U prostorijama Tribine Grada Zagreba 31. listopada 2017. održana je osma radionica projekta TOGETHER.
1/4
U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 31. listopada 2017. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je osma radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) kao nastavak na temu „Financiranje projekata energetske učinkovitosti u zgradama javnog sektora“. 

Osim predstavnika škola i vrtića koji sudjeluju na projektu TOGETHER, na radionici su također participirali i predstavnici drugih gradskih ureda te zdravstvenih ustanova. Ispred Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj prisutne je pozdravila Melita Borić. Radionica je pokrivala temu financiranja projekata energetske održivosti te su na njoj, osim Vesne Bukarice iz Energetskog Instituta Hrvoje Požar, kao predavači sudjelovale i Edith Rakić, predstavnica Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove te Damir Vuletić ispred Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama i Ivana Belić iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

Gospođa Bukarica s prisutnima je obradila temu ocjenjivanja financijske isplativosti projekata energetske učinkovitosti te pokazala nekoliko primjera izračuna financijske isplativosti. Nakon što je Melita Borić održala prezentaciju projekta ZagEE i iskustva prikupljenih kroz četiri godine njegova provođenja, Edith Rakić na nekoliko je primjera okupljenima objasnila postupak rješavanja imovinsko-pravnih pitanja vezanih uz provođenje energetske obnove na objektima.

U drugom dijelu radionice Damir Vuletić iz održao je prezentaciju o primjeni ESCO modela za energetsku obnovu zgrada javnog sektora te prisutnima pokazao kratak film o jednom od primjera zgrade obnovljene korištenjem ESCO modela. Radionica je završila izlaganjem Ivane Belić o tzv. crowdfundingu, još jednom metodi prikupljanja sredstava na raspolaganju korisnicima te im pritom putem Interneta pokazala nekoliko uspješnih primjera navedenog pristupa.

Projekt TOGETHER je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine. 
Vijesti