Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Treći sastanak partnera projekta i koordinacije za provedbu aktivnosti unutar projekta ZagEE – Zagreb Energy Efficient City

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, u srijedu 10. prosinca 2014., održan je treći sastanak partnera i glavnog tima na projektu ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad.
1/8

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, u srijedu 10. prosinca 2014., održan je treći sastanak partnera i glavnog tima na projektu ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad.

 

Koordinator projekta je Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, dok je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) partner na projektu. Na sastanku su sudjelovali i članovi glavnog (Core) tima projekta koji uključuje Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Regionalnu energetsku agenciju Sjeverozapadne Hrvatske, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, Služba za mjesnu samoupravu, Gradski ured za financije, Gradski ured za zdravstvo i branitelje, Ured gradonačelnika, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport, Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj grada te Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Na početku sastanka prisutne je pozdravio pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras koji je ujedno predstavio izvješće o provedenim aktivnostima u projektu ZagEE u okviru radnog paketa 1 pod nazivom "Upravljanje projektom". Nakon uvodnih riječi nastavljeno je s detaljnijim prezentacijama o provedenim aktivnostima pojedinih radnih paketa unutar projekta.

Provedene aktivnosti radnog paketa 2 (WP2) "Izrada registra i baza podataka" predstavili su Damir Lončarić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj i Velimir Šegon iz REGEA-e. Radne pakete 3 (WP3) "Energetska obnova javnih zgrada" i WP5 "Komunikacija i jačanje kapaciteta" predstavila je Melita Borić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, a radni paket 4 (WP4) “Javna rasvjeta” predstavio je Ivan Babić iz Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Nakon prezentacija o radnim paketima projekta, pročelnik Maras i Marija Čikeš iz Gradskog ureda za financije predstavili su plan provedbe Programa ZagEE u 2015. Sastanak je zaključen s dogovorom o aktivnostima, rokovima i zadacima koje je potrebno izvršiti do sljedećeg sastanka projektnog tima.

Najvažniji cilj projekta ZagEE je provođenje mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u zgradama u vlasništvu Grada Zagreba. Projekt ZagEE označit će početak konkretnih aktivnosti za Grad Zagreb u vidu ispunjavanja obveza preuzetih inicijativom Sporazum gradonačelnika i razvojem Akcijskog plana energetski održivog razvitka (SEAP). Ambiciozan plan renoviranja 87 javnih zgrada rezultirat će visokom uštedom energije (49% u prosjeku) kao i poboljšanim uvjetima rada za njihove korisnike. Očekivanih 72% uštede u području javne rasvjete također predstavlja ambiciozan cilj.

 

                                                               

Vijesti