Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Stručni obilazak u okviru projekta ZagEE

U okviru stručnog obilaska posjetitelji su imali priliku vidjeti provedbu mjera energetske učinkovitosti te fotonaponske sustave i solarne kolektore na zgradi Gradske uprave i dječjeg vrtića Pčelica.
1/15
U sklopu 6. Zagrebačkog energetskog tjedna, u petak 15. svibnja 2015. organiziran je stručni obilazak u sklopu projekta ZagEE – Zagreb, Energetski efikasan grad. Stručni obilazak organiziran je za predstavnike gradova te stručne osobe iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. Tijekom obilaska, posjetitelji su imali priliku vidjeti provedbu mjera energetske učinkovitosti te fotonaponske sustave i solarne kolektore.

Posjetitelji su prvo posjetili fotonaponski sustav i solarne kolektore na zgradi Gradske uprave na Trgu Stjepana Radića 1. Ovaj zahtjevan projekt vrijedna je investicija čije razdoblje povrata ulaganja iznosi sedam godina. Posjetiteljima je o samom projektu više podataka iznio Danijel Matić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Nakon posjeta zgradi Gradske uprave uslijedio je obilazak dječjeg vrtića Pčelica koji se obnavlja u sklopu projekta ZagEE. Kod objekta posjetitelje su dočekali predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Nataša Kelava i Davor Vilić te pojasnili više o samom vrtiću i značaju njegove obnove. Zgrada dječjeg vrtića Pčelica izgrađena je 1972. U sklopu projekta ZagEE omogućena je energetska obnova navedenog objekta čije je cilj osigurati da se istoimeni objekt, energetskog razreda E, svrsta u energetski razred B.
 
Ovaj obilazak je pokazao korisnost aktivnog provođenja mjera energetske obnove kojima će se, na navedenom objektu postići značajne energetske uštede od 421 MWh/godišnje te ostvariti smanjenje emisije CO2 od 84,9 t/godišnje. 

Više informacija o Zagrebačkom energetskom tjednu možete pronaći i na http://energyweek.zagreb.hr/uvod-2918/2918.
Vijesti