Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Započeo Europski tjedan mobilnosti 2014.

Uz poruku Naše ulice, naš izbor!, na Cvjetnom trgu je započeo ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti.

Uz poruku Naše ulice, naš izbor!, ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti počeo je 16. rujna na Cvjetnom trgu te će uz lepezu događanja, radionica, treninga, prezentacija i edukativnih programa trajati do ponedjeljka 22. rujna za kada je, kao tracicionalna završnica, najavljena 14. Zagrebačka žbica, tradicionalna vožnja biciklima kroz središte grada.

Na konferenciji za novinare upriličenoj uoči početka Tjedna na kojoj su prisustvovali prvi ljudi gradskih ureda, zavoda i službi, udruga, ustanova i tvrtki koje, svaka u svojoj domeni, uz koordinaciju Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, sudjeluju u opsežnoj organizaciji, u ime gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića prisutne je pozdravila pomoćnica pročelnice Ureda Marinka Bakula Anđelić.

U ovoj akciji sudjeluje oko 200 tisuća građana koji će se zajedno s organizatorima truditi da Zagreb i ove godine postigne zavidne rezultate – rekla je Bakula Anđelić podsjetivši da je prva nagrada u mobilnosti koju je naš grad osvojio 2012. najveći zalog za budućnost jer je Zagreb, kao što to često ističe gradonačelnik, ljestivicu mobilnosti podigao na jako visoku razinu.

 

Europski tjedan mobilnosti svake se godine obilježava od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske komisije s ciljem da se potakne javna svijest o potrebi akcije protiv zagađenja uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljša kvaliteta života građana europskih gradova.

 

Program Europskog tjedna mobilnosti 2014.

Vijesti