Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Europski INFO Dan 2012.

U organizaciji EACI-a (Executive Agency for Competitiveness and Innovation), u Bruxellesu je 24. siječnja 2012. održan europski Intelligent Energy Europe (IEE) Info dan 2012, na temu „Poziv IEE za dostavu projektnih prijedloga za 2012“.

U organizaciji EACI-a (Executive Agency for Competitiveness and Innovation), u Bruxellesu je 24. siječnja 2012. održan europski Intelligent Energy Europe (IEE) Info dan 2012, na temu „Poziv IEE za dostavu projektnih prijedloga za 2012“. Na IEE Info danu je prisustvovalo više od 700 sudionika, a među njima su bili i predstavnici Grada Zagreba – Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj. Program se sastojao od jutarnje plenarne sjednice i popodnevnih radionica koje su bile podijeljene na grupne i individualne sastanke.

 

Jutarnji program započeo je uvodnim govorom Patricka Lamberta, direktora EACI-a koji je zaželio dobrodošlicu svim sudionicima. Zatim su William Gillett i Vincent Berrutto, čelnici odjela IEE pri EACI-u, održali prezentaciju na temu na što se usredotočiti prilikom prijave za IEE financiranje, a Robert Schmidt, čelnik odjela u Komori trgovine i industrije Nuremberg, prezentirao je financiranje od strane IEE na primjeru projekta EUREM.NET. Anette Jahn i Waltraud Schmid, voditelji sektora u odjelu IEE pri EACi-u, prezentirali su o koracima koji se trebaju poduzeti prilikom prijavljivanja za IEE financiranje projekata, a Paul Hodson, čelnik odjela u DG-Energy Europske komisije, prezentirao je o programu IEE u kontekstu energetske politike EU.

 

Popodnevne radionice, koje su bile podijeljene na individualne  i grupne razgovore, omogućile su detaljniji uvid u pozadinu specifične politike i prioritete financiranja, projekte u tijeku, savjete za pripremanje projektnih prijedloga te odgovore na sva pitanja sudionika. Individualne razgovore vodili su projektni službenici IEE-a koji su u direktnom kontaktu sa sudionicima raspravljali o njihovim projektima ili specifičnim pitanjima vezanim uz poziv IEE za 2012., dok su se grupni razgovori odnosili na komuniciranje i razmjenu informacija sa drugim IEE potencijalnim podnositeljima projektnih prijedloga.

Sve informacije o europskom INFO danu 2012. i IEE pozivu za dostavu projektnih prijedloga za 2012. možete pronaći na: http://ec.europa.eu/energy/intelligent/events/2012/european-info-day_en.htm.

 

Vijesti