Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prvi studijski posjet u okviru projekta NiCE

U sklopu europskog projekta NiCE , prvi studijski posjet održan je u austrijskom gradu Beču od 05. - 06. prosinca 2013.
1/11

U sklopu europskog projekta NiCE , prvi studijski posjet održan je u austrijskom gradu Beču od 05. - 06. prosinca 2013. Na studijskom posjetu prisustvovali su predstavnici gradova potpisnica Zelene digitalne povelje (Green Digital Charter), a Grad Zagreb je predstavljao pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras. Grad Zagreb, osim što je potpisnik Zelene digitalne povelje, također je i partner na projektu NiCE u koordinaciji udruženja EUROCITIES.


U okviru studijskog posjeta, sudionici su obišli i upoznali se s radom novoizgrađenog informacijskog centra gradske uprave grada Beča (Star22), novim gradskim kvartom „Seestadt Aspern“ gdje je prezentiran koncept izgradnje „pametne urbane četvrti“ te gradskim uredom za planiranje i razvoj grada Beča koji je prezentirao svoje projekte i komunikacijski koncept na bazi „Smart City“. Također se tijekom boravka iskoristila prilika da se s predstavnicima grada Beča razmijene iskustva te dogovore modaliteti daljnje suradnje u području energetike, zaštite okoliša i održivog gospodarenja otpadom, razvoja i primjene ICT infrastrukture za održivi razvoj gradova.


Potpisivanjem Zelene digitalne povelje, gradovi su se obvezali na smanjenje emisije CO2 prihvaćanjem pametnih ICT.


Projekt NiCE (Networking intelligent Cities for Energy Efficiency) je financiran kroz FP7 program, a pokrenut je od strane udruženja EUROCITIES zajedno s konzorcijem Click and Links, gradom Manchester i Institutom za ekološki i regionalni razvoj iz Leibnitza.


Informacije o projektu NiCE te sljedećim studijskim posjetima možete pronaći na www.greendigitalcharter.eu.

Vijesti