Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Drugi sastanak partnera projekta E2STORMED u Cetinju

Od 06.-07. lipnja 2013. u Cetinju (Crna Gora) je održan drugi sastanak partnera uključenih u projekt E2STORMED.
1/4

Od 06.-07. lipnja 2013. u Cetinju (Crna Gora) je održan drugi sastanak partnera uključenih u projekt E2STORMED - Improvement of energy efficiency in the water cycle by the use of innovative storm water management in smart Mediterranean cities. Projekt je sufinanciran od strane EU programa Mediteran, a na njemu sudjeluje 9 partnera iz Španjolske, Hrvatske, Italije, Velike Britanije, Crne Gore, Grčke i Malte. Koordinator projekta je Polytechnic University iz Valencije. Grad Zagreb su predstavljali djelatnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Kristina Ercegovac i  Nikola Petković.


Prvog dana su paralelno održana dva sastanka - sastanak upravljačkog odbora projekta E2STORMED (Steering Comittee) u kojem je za člana imenovan Nikola Petković te sastanak Pilot grupe projekta u kojem je za člana imenovana Kristina Ercegovac.


Sastanak upravljačkog odbora projekta E2STORMED započeo je potvrdom i odobravanjem zaključaka s prvog sastanka partnera održanog u Valenciji, a zatim je uslijedilo usuglašavanje oko nadolazećih rokova za naredne projektne aktivnosti te je dogovoren komunikacijski plan za elektroničku komunikaciju između partnera. U nastavku su svi članovi upravljačkog odbora dali svoje prijedloge za program i datum sljedećih Otvorenih dana koji se trebaju održati u gradu partneru Pisi. Također je partnerima predstavljen sistem za elektronsko izvještavanje PRESAGE, a voditelj radnog paketa komunikacije i diseminacije predstavio je odabrani logo projekta i funkcionalnost izrađene web stranice projekta (www.e2stormed.eu).


Na početku sastanka Pilot grupe projekta ponovili su se zaključci s prvog sastanka održanog u Valenciji te se nastavilo pregledom daljnjih obveza, ciljeva i rokova zadanih aktivnosti u sklopu projekta. Predstavnik svakog grada održao je 10-minutnu prezentaciju na temu upravljanja oborinskim vodama u svom gradu i mogućnosti izgradnje održivog sustava za odvodnju oborinskih voda. Nakon toga uslijedila je rasprava o stvaranju strategije i načina za olakšano donošenje odluka (Decision Support Tool – DTS) i ostalih aplikacija potrebnih za implementaciju održivog sustava za odvodnju oborinskih voda. Oba sastanka završila su definiranjem novih zadataka i obveza pojedinog partnera na projektu.


Nakon sastanaka uslijedio je obilazak grada Cetinja i njihovog sustava za odvodnju oborinskih voda. Partneri su imali prilike vidjeti spremnike u koji se sakupljaju oborinske i otpadne vode kao i akumulacijski spremnik Borovik koji sakuplja kišnicu s tog borovima obraslog zemljišta.


Posljednjeg dana sastanka partnera, zamjenica gradonačelnika grada Cetinja gđa. Ana Nikolić primila je partnere projekta u sklopu Otvorenog dana grada Cetinja. Nakon prijema je održan trening za tehnički kadar grada Cetinja pod vodstvom Tehničkog sveučilišta iz Valencije (IT) i Abertay Dundee Sveučilišta (UK).


Sljedeći sastanak partnera je u gradu Pisa u listopadu 2013.


Više informacija o projektu E2STORMED možete pronaći na www.e2stormed.eu.

 

Vijesti