Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Zagrebački energetski tjedan predstavljen na World Efficiency 2015.

U Parizu je od 13.-15. listopada 2015. održan prvi World Efficiency 2015.
1/2
U Parizu je od 13.-15. listopada 2015. održan prvi World Efficiency 2015., svega šest tjedana prije održavanja United Nations Climate Change Conference (COP21) na kojem su se pokazali primjeri, diskutiralo i pronalazila zajednička rješenja u cilju korištenja učinkovitih resursa u borbi protiv negativnih klimatskih promjena. S ciljem da inovativna rješenja pronađu svoje mjesto u proizvodnji, da se promoviraju vještine na području energetske učinkovitosti i zaštite klime, ohrabre nova partnerstva i stvori sinergija između različitih industrija, organizator je okupio vrhunske stručnjake kao i nositelje odluka u privatnom i javnom sektoru.

Osim bogate izložbe na kojoj je sudjelovalo više od 400 izlagača koji su nudili tehnološka ili sveobuhvatna rješenja za niskougljičnu ekonomiju, važan dio programa su bile radionice, panel diskusije i organizirani sastanci partnera iz različitih sektora.
 
U okviru World Efficiency 2015, u organizaciji ICLEI World Secretariat, održan je  panel Niskougljični gradovi: Društvo, ponašanje i uključivanje građana. Govornici na panelu bili su gosp. Sjöstedt, okolišni analitičar Grada Gothenburga, gosp. Chernushenko, vijećnik Grada Otawe i gđa. Borić, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. Grad Zagreb je svoj doprinos dao predstavljanjem Zagrebačkog energetskog tjedna, koji je prepoznat kao jedinstveni pristup  i učinkoviti model za uključivanje svih dijelova društva i korištenje postojećih resursa u cilju održivog razvoja grada.

Na prvom World Efficiency 2015 željelo se potaknuti povezivanje različitih partnera, a Grad Zagreb takav pristup primjenjuje još od 2010., i to u još širem smislu. Zagrebački energetski tjedan uključuje sve generacije, institucije i organizacije koje djeluju na prodručju energije, zaštite okoliša i klime jer, kao što je zaključeno na panelu, samo osvještavanjem svakog pojedinca, uključivanjem civilnog društva te zajedničkim djelovanjem svih dionika moguće je ostvariti održivi razvoj gradova i smanjiti negativne posljedice klimatskih promjena.
 


Vijesti