Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

2. Internacionalna radionica za Strukture potpore u okviru projekta "Energy for Mayors", Genova

Na 2. Internacionalnoj radionici za Strukture potpore, održanoj  19. svibnja 2011. kao dio projekta Energija za gradonačelnike (Energy for Mayors – E4M) , Provincija Genova je ugostila 120 sudionika
Na 2. Internacionalnoj radionici za Strukture potpore, održanoj  19. svibnja 2011. kao dio projekta Energija za gradonačelnike (Energy for Mayors – E4M) , Provincija Genova je ugostila 120 sudionika. Strukture potpore (SSt) -  sada Podrške Sporazuma (Covenant Supporters) i Koordinatori Sporazuma (Covenant Coordinators) -  su organizacije koje aktivno podržavaju i vode gradove i općine koje su se pridružile Sporazumu gradonačelnika (CoM) (www.eumayors.eu). Kao dio projekta E4M, organizirane su serije treninga te su ponuđeni materijali s uputama za poboljšavanje podrške općinama i gradovima.

Na uspješnoj radionici u Genovi prezentirani su novi alati. Nadovezujući se na prvo istraživanje provedeno od strane Provincije Barcelona za identificiranje potreba i metodologije koje koriste Strukture potpore, Giorgia Rambelli iz ICLEI Europe prezentirala je nedavno pokrenut „Alatni okvir za klimu i energiju“ (Toolbox for Climate and Energy). Dostupan na www.energyformayors.eu/toolbox, ova online  baza podataka sadrži rastuću kolekciju korisnih izvora i metodologija za Strukture potpore. Osim toga, novi Paket podrške (Support Package) je pušten, nudeći praktične smjernice Strukturama potpore i ukazujući na tipične identificirane potrebe, kao i rješenja za povećanje članova Koordinatora i Podrške sporazuma.

Sa tehničke strane, SOGESCA je sudionicima pomogla svojim istraživanjem financijskih pitanja i mogućnostima financiranja, dok se JRC (Joint Research Center) obratio sa razvojem i odobrenjem Inventara osnovice emisija (Baseline Emission Inventory – BEI) i SEAP-om. Energetski akcijski plan luke Genova (Genova's Port Energy Action Plan – PEAP), 58 SEAP-a koje je razvila Provincija Huelva i inicijative poput „Famiglie Salvaenergia“ prikazale su hvalevrijedan napor lokalnih autoriteta i visoku razinu predanosti u njihovom podržavanju od strane njihovih Struktura potpora.

Intenzivne rasprave bile su usredotočene na načine kako mobilizirati političke obveze lokalnih vlasti i ostalih dionika. Zajednički element, koji je posebno istaknut, bila je potreba za snažnom podrškom lokalnih klimatskih i energetskih akcija od strane nacionalnih vlada, kroz podupiruće okvire.

ENERGY FOR MAYORS je sufinanciran od strane Intelligent Energy Europe programa, upotpunjen novim projektom nazvanim Kapacitet Sporazuma (Covenant capacity), pokrenutim 01. lipnja 2011.  
Vijesti