Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Energetski forum u gradu Karlovcu

1/5

U Gradu Karlovcu održan je energetski forum na temu "Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi" koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u projekt Energy for Mayors sufinanciranim iz programa Intelligent Energy Europe (IEE). Glavni cilj Foruma je povezivanje svih dionika koji zajedničkim promišljanjem stvaraju dobre pretpostavke za međusobnu suradnju i mobiliziranje temeljnih resursa u postizanju održivog energetskog razvoja grada.


Forum je održan 24. srpnja 2012. u Velikoj vijećnici Grada Karlovca. Prisutnima su se sa nekoliko uvodnih riječi obratili gradonačelnik Grada Karlovca g. Damir Jelić i g. Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. U radu Foruma sudjelovali su predstavnici Grada Karlovca, predstavnici gradskih poduzeća i ustanova, gospodarstva, malog i srednjeg poduzetništva te civilnih udruga.


U prvom dijelu programa Foruma, predstavnica Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba gđa. Melita Borić upoznala je sudionike sa značajem Sporazuma gradonačelnika te sa ciljevima i aktivnostima iz projekta Energy for Mayors. Predstavnik grada Karlovca, g. Žarko Latković, održao je prezentaciju na temu "Analiza stanja energetskog sektora u Gradu Karlovcu". Primjer uspješne provedbe aktivnosti preuzetih prihvaćanjem Sporazuma gradonačelnika na primjeru Grada Zagreba prezentirao je g. Marijan Maras naglasivši kako je Grad Zagreb, kao Pomoćna struktura Europske komisije za provedbu Sporazuma gradonačelnika, otvoren za međusobnu suradnju i pružanje svih informacija i resursa u cilju održivog razvoja svih hrvatskih gradova. Matko Ugrin iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, održao je prezentaciju Uvod u SWOT analizu. To je znanstveno prihvaćena metoda u određivanju vizije, ciljeva i mjera kod izrade strategija razvoja.


U drugom dijelu programa Foruma, svi sudionici su aktivno sudjelovali u izradi SWOT analiza za energetski sektor te analizirali i definirali snage, slabosti, prilike i prijetnje po tematskim cjelinama Funkcija, Resursi, Društvo, Upravljanje.


U završnom dijelu Foruma, predstavnik Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske g. Karlo Rajić prezentirao je metodologiju izrade „Akcijskog plana energetski održivog razvitka Grada Karlovca“.

Vijesti