Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

2. studijski obilazak u sklopu projekta NiCE

U sklopu projekta NiCE, od 27.-28. veljače 2014. održan je 2. studijski obilazak u gradu Birminghamu na kojem su prisustvovali predstavnici gradova potpisnika Zelene digitalne povelje (Green Digital Charter).

U sklopu projekta NiCE, od 27.-28. veljače 2014. održan je 2. studijski obilazak u gradu Birminghamu na kojem su prisustvovali predstavnici gradova potpisnika Zelene digitalne povelje (Green Digital Charter). U ime Grada Zagreba studijskom obilasku nazočio je pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Marijan Maras.


Tijekom dvodnevnog obilaska održane su stručne prezentacije o primjeni modernih ICT tehnologija u sektoru zgradarstva, prometa i javne rasvjete kao i predavanja kompanije Amey. Prezentaciju su također održali i predstavnici Gradskog vijeća grada Birminghama.


Na uvodnom sastanku s predstavnicima grada Birminghama prezentirane su i aktivnosti koje provodi Grad Zagreb, razmijenjena su iskustva, ostvareni su i dogovoreni daljnji kontakti te su definirani koraci u realizaciji novih mogućih oblika suradnje u različitim domenama, ponajprije na području gospodarenja energijom, primjeni mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i energetskih ušteda.


Studijski obilazak organiziran je u okviru projekta NiCE u dijelu koji se odnosi na razmjenu znanja, iskustava i primjera dobre prakse, u cilju omogućavanja međusobne interakcije s lokalnim dionicima. Na ovaj način posjetitelji dobivaju priliku vidjeti način realizacije uspješno provedenih aktivnosti u gradovima potpisnicima Zelene digitalne povelje.


Više o projektu NiCE i Zelenoj digitalnoj povelji možete pronaći na www.greendigitalcharter.eu.

Vijesti