Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Sudjelovanje na radionicama u okviru programa IEE i Horizon 2020 i sastanku u okviru projekta ZagEE

U organizaciji European Commission, Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME), 09. i 10. prosinca 2015. održane su radionice u okviru programa IEE i Horizon 2020 te sastanak u okviru projekta ZagEE. 
1/11
Grad Zagreb provodi projekt ZagEE u okviru IEE Programa tehničke pomoći 2012. – Mobiliziranje lokalnih energetskih investicija koji obuhvaća financiranje tehničke pomoći i izradu potrebne dokumentacije za energetsku obnovu objekata, dodjelom bespovratnih sredstava.

U organizaciji European Commission, Executive Agency for Small and Medium-sized Enterprises (EASME), 09. prosinca 2015. održana je radionica „Praktični pristup izazovima u energetskoj obnovi zgrada“. Na radionici se raspravljalo o energetskoj obnovi zgrada za 50 odabranih projekta, sufinanciranih od strane EU. Uz prezentacije predstavnika EK, DG ENER i EASME te predstavnika EuroACE, Concerted Action for the Energy Performance of Buildings Directive, BUILD UP ovo je bila dobra prilika za razmjenu iskustva s ostalim stručnjacima iz ovog područja.

Druga radionica, 10. prosinca 2015. organizirana je kao kratak trening, za koordinatore projekta, a tema je bila vezana za pravna i ugovorna pitanja vezana za ugovore u okviru programa IEE i Horizon 2020.

Nakon završetka radionice 10. prosinca 2015., održan je bilateralni sastanak predstavnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Grada Zagreba (Melita Borić, pomoćnica pročelnika i Sanja Malnar Neralić, viša stručna savjetnica pročelnika) i predstavnika EK, EASME (Björn Zapfel, Project Officer i Anette Jahn Financial Officer) vezano uz tehničko i financijsko izviješće kao i daljnju realizaciju projekta ZagEE.        
 
Vijesti