Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

EURONET50/50MAX na Zagrebačkom energetskom tjednu 2015!

U ponedjeljak, 11. svibnja 2015. škole-sudionici projekta predstavile su svoj rad u sklopu projekta EURONET50/50MAX kojim su postigle zaista impresivnu uštedu energije i dokazale da se zajednički, voljom i trudom mogu postići izvanredni rezultati.
1/11
Zagrebački energetski tjedan 2015, tradicionalni događaj koji se s velikim uspjehom pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića održava već šest godina za redom, ove je godine bio prilika školama-sudionicama projekta EURONET50/50MAX da se okupe u velikom broju i predstave svoj rad u sklopu projekta. Bila je to prilika da se dublje zaviri u rad škola i učenika koji predano i savjesno rade na uštedi energije, a tako i svojim aktivnostima potiču i ostvaruju i financijske uštede.

U ponedjeljak, 11. svibnja 2015, okupili smo se u prostorijama Obrtničke komore Zagreb kako bismo podijelili iskustva i predstavili svoje aktivnosti, kao i nova saznanja stečena projektom. Prisutnima se obratila Melita Borić, pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te im poželjela puno uspjeha u daljnjim aktivnostima na projektu.

Svaka je škola pripremila kratku prezentaciju kako bi dala pregled događanja koja se, u sklopu projekta, održavaju u školama. Predstavnici energetskih timova škola sami su, svojim riječima, govorili o radu koji je uložen u projekt u pojedinim školama te prenijeli entuzijazam kojim se aktivnosti provode kao i rezultate koji su postignuti na području promjene ponašanja učenika. Prilikom prezentacija, razmišljalo se i razgovaralo o mogućim dodatnim načinima uštede energije, a time i povećanja financijskih ušteda za škole. Učenici svih 10 škola koje sudjeluju u projektu – OŠ dr. Ivan Merz, OŠ Vrbani, OŠ Malešnica, OŠ Ivan Filipović, gimnazija Tituša Brezovačkog, Prva ekonomska škola Zagreb, Ugostiteljsko-turističko učilište te prirodoslovna škola Vladimira Preloga – predstavili su pred punom dvoranom svoj rad te nadahnuli prisutne da se i u sljedećoj godini jednako trude. Predstavnici OŠ dr Ante Starčevića nisu bili u mogućnosti sudjelovati na događaju, no prisutni su dobili priliku zaviriti u događaje u školi putem filma o uštedi energije i aktivnostima koje provodi tamošnji energetski tim. Među mnogim zanimljivim prezentacijama, vrijedi istaknuti kratak crtani film “Mali ljudi – štednja energije”, rad učenika OŠ Malešnica koji na kratak i zabavan način ilustrira kako jednostavnim mjerama postići uštede energije u vlastitim domovima.

Sastanak je završio kratkom prezentacijom Maje Šunjić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, koja se osvrnula na postignute uštede u sklopu projekta te učenicima podijelila zahvalnice za sudjelovanje na projektu. Ponosno možemo ustvrditi da su naše škole ovim projektom postigle zaista impresivnu uštedu energije i dokazale da se zajednički, voljom i trudom mogu postići izvanredni rezultati.

Vezane vijesti:
EURONET50/50MAX - Naše aktivnosti: OŠ Ivan Filipović 
Vijesti