Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Zagrebački energetski tjedan 2015.

U duhu održavanja šestogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će se od 11. do 16. svibnja 2015. održati 6. Zagrebački energetski tjedan
U duhu održavanja šestogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom vas obavještavamo da će se, pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića, od 11. do 16. svibnja 2015. održati 6. Zagrebački energetski tjedan. U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:
 
„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.
 
Poruka koju već šest godina za redom uspješno širimo po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Osim Grada Zagreba, veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju i ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želimo omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Program ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna 2015. započet ćemo održavanjem posebnog Stručnog skupa studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za zeleni razvoj“ namijenjenog isključivo promoviranju studentskih zamisli, projekata, znanstvenih radova i rješenja vezanih uz racionalno korištenje energije, primjenu mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva. Stručni skup će se održati u ponedjeljak, 11. svibnja 2015., a program će obuhvatiti stručne prezentacije vezane uz međunarodne projekte te inovativne ideje i vizije studenata za održivi razvoj.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna posebno ističemo našu dvodnevnu međunarodnu konferenciju “Zajedničkom provedbom energetske politike EU do energetske učinkovitosti i održivog razvoja urbanih sredina“ koja će se održati 13. i 14. svibnja 2015. u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. U radu konferencije sudjelovat će mnogi eminentni međunarodni partneri te predstavnici hrvatskih ministarstava i tvrtki koji će se posebno dotaknuti sljedećih aktualnih tema: inovativna financijska rješenja u provedbi energetskih projekata, izazovi u primjeni mjera energetske učinkovitosti, europskim projektima do izvrsnosti, institucionalni i zakonski okviri za postizanje ciljeva održivog energetskog razvitka, učinkovita i održiva opskrba energijom i njezin doprinos energetskoj sigurnosti te financijski mehanizmi za poticanje i primjenu mjera energetske učinkovitosti.

U srijedu, dana 13. svibnja 2015. održat će se već tradicionalni skup članova Hrvatskog kluba Sporazuma gradonačelnika u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. Istoimeni skup prilika je za hrvatske gradove da steknu nova znanja i informacije o uspješnim projektima s kojima se postižu značajne uštede energije i koriste obnovljivi izvori energije od gradova koji su takve projekte proveli.

Osim toga, u četvrtak, 14. svibnja 2015., održati će se i Seminar za Potporne strukture Sporazuma gradonačelnika u Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba. Seminar pruža mogućnost, ne samo Potpornim strukturama Sporazuma gradonačelnika, nego i hrvatskim gradovima potpisnicima Sporazuma gradonačelnika da neposredno od predstavnika Ureda Sporazuma gradonačelnika budu informirani o obvezama koje proizlaze iz Sporazuma gradonačelnika, posebice o izvještavanju provedbe Akcijskog plana energetski održivog razvitka.

Tradicionalni završetak i ovog Zagrebačkog energetskog tjedna je održavanje EE Info dana u subotu 16. svibnja 2015. na Trgu bana Josipa Jelačića na kojem će se predstaviti gospodarski subjekti, znanstvene i obrazovne institucije, poduzetnici, udruge civilnog društva, EKO dječji vrtići i EKO škole Grada Zagreba.

Ujedno koristimo priliku zahvaliti vam na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te pozvati vas da svojim aktivnim sudjelovanjem i ove godine upotpunite ovaj jedinstveni događaj.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Gradskom uredu za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, gđi. Vlatki Šamarinec, gđi. Maji Šunjić ili gđi. Ana Šimić na brojeve telefona: 01/6585-004, 6585-029, 6585-031 ili putem e-mail adrese: vlatka.samarinec@zagreb.hr, maja.sunjic@zagreb.hr, ana.simic@zagreb.hr.

Više informacija o Zagrebačkom energetskom tjednu dostupno je putem internetske stranice http://energyweek.zagreb.hr/uvod-2918/2918.


DRAFT PROGRAM
Vijesti