Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Konferencija „Energija i zaštita okoliša – Ususret održivoj budućnosti“

U okviru projekta RE-SEEties održana je Konferencija pod nazivom „Energija i zaštita okoliša – Ususret održivoj budućnosti“ s fokusom na teme vezane za energetsku učinkovitost i gospodarenje otpadom.

U organizaciji Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA-e), u Zagrebu 9. rujna 2014. u okviru projekta RE-SEEties održana je Konferencija pod nazivom „Energija i zaštita okoliša – Ususret održivoj budućnosti“ s fokusom na teme vezane za energetsku učinkovitost i gospodarenje otpadom.

Konferencija je organizirana u sklopu europskog projekta RE-SEEties, usmjerenog na razvoj boljih, integriranih rješenja gospodarenja otpadom i energijom u gradskim sredinama. Europa je suočena s problemom povećane potrošnje energije i nekontroliranog stvaranja otpada, uz trend dodatnog rasta u budućnosti. U ime Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj u raspravi na panelu sudjelovao je pročelnik Marijan Maras.

Konferencijom se nastojalo upozoriti na probleme neučinkovitog korištenja prirodnih resursa u europskim gradovima ali i ukazati na primjere uspješnih projekata iz Hrvatske i u Europe. Poseban naglasak stavljen je na značaj regionalne suradnje pri izradi i promicanju projekata energetske učinkovitosti, sa zajedničkim ciljem smanjenja troškova energije i osiguranja čišćeg okoliša. U svjetlu ispunjenja zahtjeva iz direktiva Europske unije po pitanju održivog gospodarenja otpadom i energijom, radi se o vrlo aktualnim temama kojima Republika Hrvatska pridaje veliki značaj.

Program Konferencije obuhvatio je primjere dobre prakse već provedenih projekata vezanih uz energetsku učinkovitosti i zbrinjavanje otpada, kao i panel raspravu u kojoj su na temu učinkovitog urbanog planiranja sudjelovali predstavnici gradova i stručnjaci iz Hrvatske i šire regije.

Više informacija o Konferenciji možete pronaći ovdje.

Vijesti