Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prvi sastanak partnera u sklopu projekta Ele.C.Tra

U talijanskom gradu Genovi od 22. do 23. srpnja 2013. održan je prvi sastanak partnera u sklopu projekta Ele.C.Tra.

U talijanskom gradu Genovi od 22. do 23. srpnja 2013. održan je prvi sastanak partnera u sklopu projekta Ele.C.Tra. Koordinator projekta je Grad Genova, ujedno i domaćin sastanka. Na projektu, osim Grada Zagreba i koordinatora, sudjeluje još 9 partnera iz ukupno 8 zemalja – T Bridge S.p.A. (Italija), Grad Firenza (Italija), SC RELIANS CORP SRL (Rumunjska), Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona (Španjolska), Malta Intelligent Energy Management Agency (Malta), AVMap GIS SA (Grčka), Grad Murcia (Španjolska), Grad Skopje (Makedonija) i Exacto – Sociedade de Estudos e Planeamento, Lda. (Portugal). Grad Zagreb predstavljali su predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Domagoj Žutelija i Bruna Jakšić.


Sastanak partnera na projektu otvoren je predstavljanjem svih partnera, njihovih dosadašnjih iskustava i projekata u provedbi. Domagoj Žutelija predstavio je Grad Zagreb i Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

U sklopu drugog dana sastanka, voditelji pojedinih radnih paketa prezentirali su ostalim partnerima sastavne aktivnosti, konkretne obveze i vremenske periode u kojem su dužni te obveze ispuniti. Predstavnici Grada Zagreba prezentirali su radni paket broj 6 (WP6) na kojem je Grad Zagreb vodeći partner, a koji se odnosi na prilagodbu modela urbanog prijevoza gradovima i regijama - Murcia, Zagreb, Atena, Skopje, Suceava, Lisabon i La Valletta. U nastavku je dogovoren način upravljanja projektom, praćenje implementacije, izvještavanje te komunikacijski plan.

Projekt Ele.C.Tra sufinanciran je od strane Intelligent Energy Europe (IEE) programa. Cilj projekta je smanjenje emisija CO2 u putničkom prijevozu promoviranjem novog, održivog modela prijevoza električnim skuterima u pilot gradovima (Firenza,Genova,Barcelona) te prilagodba modela ostalim gradovima i regijama sudionicima na projektu (Murcia, Zagreb, Atena, Skopje, Suceava, Lisabon i La Valletta).

Vijesti