Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Marijan Maras primio ETA – priznanje

Pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, g.  Marijan Maras primio je η – PRIZNANJE (η=ETA) za dugogodišnje sustavno zalaganje na području energetske sigurnosti, energetske učinkovitosti i zaštiti okoliša.

Tijekom međunarodne konferencije „Energija. Razvoj. Demokracija. Uspješni pristupi za novu energetsku budućnost jugoistočne Europe“, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, g.  Marijan Maras primio je η – PRIZNANJE (η=ETA).

 

ƞ – priznanje dodjeljuje se osobama koje su svoju javnu eksponiranost iskoristile za komunikaciju potrebe za sustavnom brigom o energetskoj sigurnosti, energetskoj učinkovitosti i zaštiti okoliša. Pročelnik Maras priznanje je dobio zbog dugogodišnjeg sustavnog zalaganja u svakome od ova tri područja, u Zagrebu, Republici Hrvatskoj i na međunarodnom planu. Razvijanjem i implementacijom projekta "Capital Cities Initiative – CCI"  potaknuo je suradnju i prijenos znanja drugim gradovima unutar Hrvatske, sudjelovao je u pokretanju "Mreže energetski efikasnih glavnih gradova u jugoistočnoj Europi " (NEEC) te je bio ključna osoba u pokretanju Zagrebačkog energetskog tjedna u koji su uključene brojne organizacije, tvrtke, odgojno-obrazovne institucije te svi zainteresirani građani. Zbog njegovog djelovanja, Grad Zagreb je postao prepoznatljiv u regiji i šire po nastojanjima da se okrene održivosti.Dobitnici nagrade za 2011. bili su predsjednik Republike Hrvatske dr. Ivo Josipović, tadašnji predsjednik Republike Srbije Boris Tadić te crnogorski glazbenik i skladatelj Antonije Pušić, poznatiji kao Rambo Amadeus.

 

Više o priznanju ƞ možete doznati ovdje.

Vijesti