Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Započinje energetska obnova Područnog ureda Peščenica

Ovaj projekt će nakon završetka predviđenih radova korisnicima zgrade osigurati kvalitetan prostor za rad u skladu s njegovom namjenom, a građanima i posjetiteljima sigurnije i ugodnije uvjete za boravak i obavljanje poslova s gradskom upravom.
1/2


Dana 14. svibnja 2020. održala se konferencija za medije povodom energetske obnove zgrade Područnog ureda Peščenici na kojoj su sudjelovale pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku iz zaštitu okoliša Melita Borić i voditeljica projekta Nataša Kelava.

Projekt energetske obnove objekata javne namjene u vlasništvu Grada Zagreba provodi Grad prema Ugovorima o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte financirane iz europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. - 2020. sklopljenih s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Projekt se sufinancira i provodi u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020.“ iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Grad Zagreb sustavno provodi energetske obnove zgrada prema programima koji uključuju 134 zgrade različitih javnih namjena u vlasništvu Grada Zagreba za što je planirana investicija od 805.000.000,00 kuna. U okviru Programa, planirana je i energetska obnova za 5 zgrada područnih ureda i to PU Susedgrad, PU Sesvete, PU Trešnjevka, PU Peščenica i PU Trnje.

„Projekt energetske obnove zgrade Područnog ureda Peščenica provodi se od travnja 2019. sa planiranim završetkom do kraja ove godine. Planirana vrijednost projekta iznosi 16.139.125,55 kuna, za koji su dodijeljena bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u  iznosu od  6.811.845,75 kuna“, izjavila je pomoćnica pročelnice Melita Borić.

Područni ured Peščenica je administrativni ured za područje gradskih četvrti Peščenica – Žitnjak za opću upravu, obrazovanje, prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet te mjesnu samoupravu.

Provedbom energetske obnove, poboljšati će se energetske karakteristike zgrade postavljanjem toplinske izolacije i zamjenom neučinkovite stolarije i bravarije kao i modernizirati sustav grijanja, hlađenja i ventilacije. „Ugraditi će se energetski učinkovita rasvjeta, a na krov objekta instalirati će se fotonaponska elektrana. Radovi će donijeti znatno smanjenje godišnjih potreba za toplinskom energijom za grijanje za 221 MWh (64,33%) i smanjenje ukupnih emisija CO2 za 108 t/godišnje (82,90%)“, rekla je voditeljica projekta Nataša Kelava.

Ovaj projekt će nakon završetka predviđenih radova korisnicima zgrade osigurati kvalitetan prostor za rad u skladu s njegovom namjenom, a građanima i posjetiteljima sigurnije i ugodnije uvjete za boravak i obavljanje poslova s gradskom upravom.

Vijesti