Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Započeo jubilarni 50. Floraart

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jubilarnu 50. međunarodnu vrtnu izložbu Floraart koja će se od 25. do 31. svibnja održati u parku Bundek.
1/6
Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić otvorio je jubilarnu 50. međunarodnu vrtnu izložbu Floraart koja će se od 25. do 31. svibnja održati u parku Bundek. Ovogodišnja vrtna izložba okupila je 161 hrvatskog izlagača te 16 stranih izlagača iz BiH, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

Za ovih deset  godina zaredom na Bundeku ovo je najbolje do sada organiziran Floraart. Na zatvaranju ćemo zaslužnim voditeljima iz Zrinjevca uručiti Medalje Grada Zagreba. To neće biti samo priznanje njima, već svim djelatnicima koji su besprijekorno obavili posao, istaknuo je gradonačelnik.

Izložbeni prostor je puno veći nego ranijih godina i posađeno je oko 200 000 sadnica cvijeća. Posjetitelji će moći razgledati izložbe ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike...  Prigodna prodaja cvijeća i sadnica bit će organizirana i u Tomićevoj ulici.

U sklopu izložbe, u utorak 26. svibnja, u Starogradskoj vijećnici održat će se tradicionalno natjecanje Hrvatski kup florista. Također, u povodu 50. obljetnice Floraarta u Hrvatskome povijesnom muzeju organizirana je izložba 50 cvjetnih godina koja će se moći razgledati do 31. svibnja.

Posjetioci će svaki dan od 9,00 do 21,00 sat moći besplatno uživati u cvijeću, ali i prisustvovati brojnim događanjima, poput radionica, predavanja, prezentacija i natjecanja, uz kulturno- zabavni program.

Među sudionicima ovogodišnjeg jubilarnog Floraarta je i Grad Zagreb, Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te OŠ Marije Jurić Zagorka koji su zajednički osmislili izložbeni prostor. 


Međunarodna vrtna izložba Floraart najveći je hortikulturni događaj u ovom dijelu Europe koji okuplja brojne domaće i strane izlagače, dok izložbu posjeti više stotina tisuća posjetitelja. Floraart organizira Zagrebački holding – Podružnica Zrinjevac pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. 
 

PROGRAM DOGAĐANJAVijesti