Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Održana obuka i radionica ključnih tehnologija projekta „EnVision 2020“

Od 16.-18. srpnja 2013. u Sofiji (Bugarska) održana je obuka i radionica ključnih tehnologija u okviru projekta „EnVision 2020“.
1/8

Od 16.-18. srpnja 2013. u Sofiji (Bugarska) održana je obuka i radionica ključnih tehnologija u okviru projekta „EnVision 2020“. Projekt je sufinanciran od strane South East Europe (SEE) programa. Nositelj projekta je Grad Sofija, a na projektu sudjeluje ukupno 10 partnera iz 7 europskih zemalja: Bugarske, Rumunjske, Slovenije, Grčke, Italije, Njemačke i Hrvatske. Grad Zagreb predstavljali su djelatnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Domagoj Žutelija i Željka Puškarić.


Prvog dana održana je obuka projektnih partnera o načinu rada i metodologiji koju je potrebno primijeniti tijekom provođenja radionica ključnih tehnologija, koje će organizirati svaka zemlja pojedinačno u odnosu na svoju regiju. Edukaciju su u okviru radnog paketa 4 vodili predstavnici ARC Fonda, zaduženi za provedbu metodologije tijekom cijelog trajanja projekta.


Drugog dana održana je regionalna radionica ključnih tehnologija za Grad Sofiju. Radionica se sastojala od 4 dijela. U prvom dijelu predstavljen je projekt „EnVision 2020“, zatim je prisutnima prezentirana metodologija provedbe radionica i nakon toga su domaćini predstavili trendove u sektoru energetike. U drugom dijelu je uslijedila podjela prisutnih u 3 grupe koje su nakon toga zasebno raspravljale o identifikaciji i razvoju tehnologija na području energetike, kako u Europi, tako i u regiji. Treći i četvrti dio radionice odnosio se na izradu profila ključnih energetskih tehnologija.


U završnom dijelu drugog dana prezentirani su rezultati provedene radionice i održana je rasprava o budućim koracima koje je potrebno provesti na projektu.


Sljedeći sastanak partnera održat će se u Zagrebu u listopadu 2013.

Više informacija o projektu „EnVision 2020“ možete pronaći na www.en-vision2020.eu.

 

Vijesti