Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Međunarodno likovno natjecanje u sklopu projekta „EnVision'2020“

Grad Zagreb sudjeluje na Međunarodnom likovnom natjecanju na temu “Energija iz prirode”, koje se provodi u sklopu projekta „EnVision'2020“.
1/7

Grad Zagreb sudjeluje na Međunarodnom likovnom natjecanju na temu “Energija iz prirode”, koje se provodi u sklopu projekta Energetska vizija 2020 za gradove Jugoistočne Europe (“Energy Vision 2020 For The South East European Cities (EnVision2020)”), sufinanciranog od strane Europske unije kroz Transnacionalni program za Jugoistočnu Europu („South Eastern Europe 2007-2013“). Nositelj projekta je Grad Sofija, a na projektu sudjeluje ukupno 10 partnera iz 7 europskih zemalja: Bugarske, Rumunjske, Slovenije, Grčke, Italije, Njemačke i Hrvatske.


Budući da je jedan od ciljeva projekta promocija obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, svrha i tema Međunarodnog likovnog natjecanja su prezentacije vlastitog viđenja, interpretacija, ideja i originalnih asocijacija o prirodnim izvorima energije i energetskoj učinkovitosti kroz umjetničko izražavanje za djecu dobne skupine od 7 do 14 godina. Na temelju gore navedenih kriterija, u prvoj inicijalnoj fazi natjecanja, Povjerenstvo za odabir crteža na nacionalnoj razini odabralo je tri crteža koji predstavljaju Grad Zagreb na međunarodnoj razini. Tijekom ove faze natjecanja, 21 crtež koji je prošao inicijalni odabir, biti će predmetima konačnog vrednovanja od strane međunarodnog povjerenstva. Svi odabrani crteži izloženi su na ostakljenim postoljima u Gradskom parku u Sofiji (Bugarska) od 4. do 18. studenog 2014.


Crteži koji se plasiraju od 1. - 7. mjesta biti će objavljeni u posebnoj knjižici koja će se izraditi u okviru projekta.


Autori crteža plasiranih na prva tri mjesta u međunarodnoj selekciji biti će nagrađeni kako slijedi:

  • Prvo mjesto - 7''Tablet. Nagrada se dodjeljuje jednom sudioniku
  • Drugo mjesto - Bicikl. Nagrada se dodjeljuje jednom sudioniku
  • Treće mjesto - MP4 player. Nagrada se dodjeljuje jednom sudioniku


Više informacija o projektu „EnVision'2020“ možete pronaći na službenoj stranici: www.en-vision2020.eu.

 

                             

Vijesti