Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Četvrta radionica projekta TOGETHER - Tehničke mjere uštede energije

 U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 04. srpnja 2017. održana je četvrta radionica projekta TOGETHER.
1/7
U organizaciji Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 04. srpnja 2017. u prostorijama Tribine Grada Zagreba, Kaptol 27, održana je četvrta radionica projekta TOGETHER (TOwards a Goal of Efficiency THrough Energy Reduction) s temom „Tehničke mjere uštede energije“. 

Na radionici su, osim predstavnika predstavnici vrtića i osnovnih škola uključenih u projekt, kao predavači sudjelovale gđa Leila Luttenberger i gđa Vesna Bukarica iz Energetskog Instituta Hrvoje Požar. Gđa Vesna Bukarica predstavila je temu Obnovljivih izvora energije, dok je gospođa Luttenberger sudionike pobliže upoznala s temama odabira optimalnih mjera za pojedinu zgradu te Integracijom različitih tehničkih i netehničkih mjera za poboljšanje energetske učinkovitosti na razini zgrade. U nastavku su sudionici imali priliku bolje se upoznati s načinima računanja štednje i potrošnje pojedinih aparata i potrošača u kućanstvima.

Radionica je završena dogovorom oko sljedećeg termina i teme sastanka.

Projekt TOGETHER želi pomoći sudionicima proširiti i ojačati svoje sposobnosti, kao i promicati implementaciju energetske učinkovitosti u javnim zgradama. Zahvaljujući sudjelovanju na projektu, predstavnici zgrada-sudionica moći će usvojiti nova saznanja iz polja tehničkog, financijskog, analitičkog te bihevioralnog pristupa uštedi energije čime će i sami moći intenzivno doprinijeti uspjehu projekta.

Projekt je sufinanciran programom Interreg Central Europe 2014.-2020. Započeo je u lipnju 2016. i trajat će tri godine.
Vijesti