Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Započela provedba projekta "Moj zeleni Zagreb"

U organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, jučer je na Zrinjevcu obilježen Svjetski dan zaštite okoliša (05. lipnja)
1/5

U organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, jučer je na Zrinjevcu obilježen Svjetski dan zaštite okoliša (05. lipnja). Bio je to početak projekta "Moj zeleni Zagreb", kojim Grad Zagreb želi podići svijest građana o zaštiti okoliša. Ove godine tema je problem otpada u Gradu.

 

Okupljenim građanima obratili su se gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić i ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy.
U glazbenom dijelu programa sudjelovali su školski zbor zagrebačke Osnovne škole "Ksaver Šandor Gjalski", koji je promovirao eko himnu "Najljepše je u prirodi!" te glazbena družina Cinkuši.

 

Građani su pokazali veliki interes za različite teme iz područja zaštite okoliša. Na štandovima je bio ponuđen raznovrstan promidžbeni i edukativni materijal, slikovnice, bojanke, CD i DVD s pjesmama, spotovima i interaktivnom igricom, prigodne majice i platnene vrećice s porukama o razvrstavanju otpada, posteri i sl.

 

Promocija projekta nastaviti će se tematskim radijskim i televizijskim spotovima, a promidžbene materijale možete pronaći ovdje.

Vijesti