Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Peti međunarodni sastanak partnera i upravnog odbora projekta „EnVision'2020“ - Thessaloniki

Od 30. lipnja do 1. srpnja 2014. u Solunu (Grčka) održan je peti međunarodni sastanak partnera i upravnog odbora projekta „EnVision'2020“.
1/5

Od 30. lipnja do 1. srpnja 2014. u Solunu (Grčka) održan je peti međunarodni sastanak partnera i upravnog odbora projekta „EnVision'2020“– Energy Vision 2020 for South East European Cities, na kojem je sudjelovalo 10 partnera iz 7 europskih zemalja: Bugarske, Rumunjske, Slovenije, Grčke, Italije, Njemačke i Hrvatske. Domaćin sastanka bio je Grad Solun, a Grad Zagreb predstavljali su Miljenko Kovačević i Bruna Jakšić iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Prvog dana sastanka predstavnici ARC Fonda – Fonda za istraživanje i komunikacije grada Sofije upoznali su prisutne sa statističkim rezultatima drugog dijela online ankete. Nakon toga predstavnici svih partnera projekta ukratko su prezentirali rezultate napretka rada ekspertnih grupa nacionalnih stručnjaka iz područja energetike, koji bi trebali pomoći partnerima u njihovom analitičkom radu. Bruna Jakšić predstavila je napredak u radu grupe stručnjaka Grada Zagreba, najbolje prakse u području financiranja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti te rezultate financijske ankete namijenjene dionicima za Grad Zagreb. U drugom dijelu, predstavnici svih partnera projekta predstavili su dosadašnje rezultate radnog paketa 5 (WP5), koji se odnosi na prepoznavanje inovativnih financijskih instrumenata za poticanje obnovljivih izvora energije, novih energetskih tehnologija i energetske učinkovitosti. Također, u sklopu prvog dana sastanka, održana je obuka projektnih partnera o načinu rada i metodologiji koju je potrebno primijeniti tijekom provođenja radionica tehnološkog planiranja, koje će organizirati svaka zemlja pojedinačno. Edukaciju su u okviru radnog paketa 6 vodili predstavnici ARC Fonda, zaduženi za provedbu metodologije tijekom cijelog trajanja projekta.

Drugog dana sastanka, predstavnik Grada Zagreba Miljenko Kovačević prezentirao je metodologiju i konačnu verziju predloška za izradu pripadajućih implementacijskih planova. Predstavnik grada Potenze, Marco Caponigro, prezentirao je komunikacijske aktivnosti vezane uz radni paket 2 (WP2), a Daryana Damyanova, predstavnica grada Sofije predstavila je aktivnosti planirane za energetski tjedan, koji će se održati u gradu Sofiji od 29. rujna do 4. listopada 2014. U nastavku je održan 5. sastanak upravnog odbora projekta tijekom kojeg su raspravljena financijska pitanja koja se odnose na izvješće o napretku projekta za treće i četvrto izvještajno razdoblje, potraživanja i naknade troškova, financijsko izvješće i moguće obustave financiranja.

Sljedeći sastanak partnera planira se održati u gradu Sofiji, Bugarska u listopadu 2014. u sklopu energetskog tjedna.

Više informacija o projektu „EnVision'2020“ možete pronaći na www.en-vision2020.eu.

 


                                                      

 

Vijesti