Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Najava 6. Zagrebačkog energetskog tjedna

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima i partnerima, najavio je 6. Zagrebački energetski tjedan.  
Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić sa suradnicima i partnerima, najavio je 6. Zagrebački energetski tjedan koji će se s porukom „Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo“ održati od 11. do 16. svibnja na raznim lokacijama i institucijama u Gradu Zagrebu.

U duhu održavanja šestogodišnje tradicije Grada Zagreba, gradonačelnik je na konferenciji za novinare uputio poziv građanima da se i oni aktivno uključe u Zagrebački energetski tjedan u sklopu kojega će svatko naći ponešto za sebe.

Naš Zagrebački energetski tjedan, u ozračju kandidature Grada Zagreba za Europsku prijestolnicu kulture 2020., predstavlja složeni mozaik od 43 događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv globalnog zatopljenja i posljedica klimatskih promjena. Porukom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!"  pozivamo sve građane Zagreba i drage goste na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja vrijednih prirodnih resursa za naše buduće generacije - rekao je gradonačelnik Milan Bandić naglasivši da Zagrebački energetski tjedan pruža jedinstvenu priliku približiti građanima Zagreba,  Hrvatske i šire regije načine ostvarivanja značajnih energetskih i financijskih ušteda te istovremenog smanjenja emisija stakleničkih plinova i štetnog utjecaja na okoliš (cijeli govor).

Pomoćnica pročelnika Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Melita Borić ukratko je predstavila program Zagrebačkog energetskog tjedna u sklopu kojega će se održati niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, predavanja te radionica koje se bave ključnim temama današnjice u području energetike i održivog razvoja u cilju zaštite prirodnih resursa.

U ime partnera i sudionika Zagrebačkog energetskog tjedna kojih je iz godine u godinu sve više, pristune je pozdravio ravnatelj Instituta Hrvoje Požar dr. Goran Granić.
Vijesti