Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

XIII. Međunarodni simpozij gospodarenje otpadom Zagreb 2014.

Simpozij će se održati 06. i 07. studenoga 2014. u prostorima Gradske skupštine Grada Zagreba.

Gospodarenje otpadom središnja je tema znanstveno-stručnog skupa XIII. Međunarodni simpozij gospodarenje otpadom Zagreb 2014. kojeg organiziraju Grad Zagreb, Zagrebački centar za gospodarenje otpadom, Hrvatska udruga za gospodarenje otpadom, Međunarodna organizacija za kruti otpad (ISWA), Geotehnički fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti – Razred za prirodne znanosti. Simpozij će se održati 06. i 07. studenoga 2014. u prostorima Gradske skupštine Grada Zagreba.


Više od 70 domaćih i stranih stručnjaka i znanstvenika u području gospodarenja otpadom govorit će o aktualnom stanju gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, perspektivama i mogućnostima ostvarivanja postavljenih ciljeva kao što su uspostava cjelovitog sustava gospodarenja otpadom, sanacija i zatvaranje postojećih odlagališta te razvoj i uspostava regionalnih i županijskih centara za gospodarenje otpadom.


Cilj je Simpozija omogućiti unapređenje svih segmenata gospodarenja otpadom u Hrvatskoj razmjenom znanja i iskustava. Osim velikog interesa iz Hrvatske, značajan broj znanstvenih i stručnih radova stigao je i iz Italije, Austrije, Belgije, Grčke i drugih zemalja članica Europske unije i regije.


„Nema sumnje da je gospodarenje otpadom jedna od top tema koja privlači veliki interes javnosti u Hrvatskoj i Europskoj uniji. Zato mi je posebno drago što će svoje radove predstaviti eminentni znanstvenici i stručnjaci iz EU, regije i Hrvatske. Oni će pokriti zaista širok raspon aktualnih tema: od izazova uvođenja cirkularne ekonomije do održivog upravljanja materijalnim resursima, od prihvaćanja javnosti i isplativosti projekata pretvaranja otpada u energiju do uloge komunikacije u gospodarenju otpadom.“ ističe doc.dr.sc. Sandra Tucak Zorić, predsjednica Organizacijskog odbora.


Tijekom Simpozija predstavit će se europska iskustva u gospodarenju otpadom, mogućnosti materijalne i energetske oporabe otpada, gospodarenje otpadom kao gospodarska aktivnost, suradnja znanosti i gospodarstva u službi gospodarenja otpadom te važnost komunikacije u gospodarenju otpadom.


Ukupno je prijavljeno 75 znanstvenih i stručnih radova. Simpozij tradicionalno podržavaju i neki od najistaknutijih europskih stručnjaka u području gospodarenja otpadom koji dolaze iz udruga kao što su ISWA (Međunarodna organizacija za gospodarenje otpadom), MWE (Međunarodna organizacija za komunalni otpad) i ACR+ (Udruga gradova i regija za recikliranje i održivo upravljanje resursima).

 

Pozivnica
Program

 

Vijesti