Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Energetski forum u Gradu Križevcima

U Gradu Križevcima održan je energetski forum na temu "Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi" koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u inicijativu Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors).
1/5

U Gradu Križevcima održan je energetski forum na temu "Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi" koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u inicijativu Sporazum gradonačelnika (Covenant of Mayors). Glavni cilj Foruma je povezivanje svih dionika koji zajedničkim promišljanjem stvaraju dobre pretpostavke za međusobnu suradnju i mobiliziranje temeljnih resursa u postizanju održivog energetskog razvoja grada.


Forum je održan 10. studenog 2012. u Sportskoj dvorani Grada Križevaca kao dio programa „2. Dana energije u Križevcima“ koji su se održali u sklopu „15. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije“. Prisutnima su se sa nekoliko uvodnih riječi obratili g. Darko Masnec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Križevaca i g. Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. U radu Foruma sudjelovali su predstavnici Grada Križevaca, Koprivničko-križevačke županije, Ministarstva rada i mirovinskog sustava, Ministarstva gospodarstva, predstavnici gradskih poduzeća i ustanova, obrazovnih ustanova, gospodarstva, turizma, malog i srednjeg poduzetništva.


U prvom dijelu programa Foruma, predstavnica Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba gđa. Melita Borić upoznala je sudionike sa značajem Sporazuma gradonačelnika te sa ciljevima i aktivnostima iz projekta Energy for Mayors. Predstavnik grada Križevaca g. Masnec prezentirao je Analizu trenutnog stanja u energetskom sektoru Grada Križevaca.


Primjer uspješne provedbe aktivnosti preuzetih prihvaćanjem Sporazuma gradonačelnika na primjeru Grada Zagreba prezentirao je g. Marijan Maras naglasivši kako je Grad Zagreb, kao Pomoćna struktura Europske komisije za provedbu Sporazuma gradonačelnika, otvoren za međusobnu suradnju i pružanje svih informacija i resursa u cilju održivog razvoja svih hrvatskih gradova. Nikola Petković iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, održao je prezentaciju Uvod u SWOT analizu. To je znanstveno prihvaćena metoda u određivanju vizije, ciljeva i mjera kod izrade strategija razvoja.


U završnom dijelu Foruma, predstavnica Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske gđica. Ivana Horvat prezentirala je Akcijski plan energetski održivog razvitka Grada Križevaca.

Vijesti