Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Obilazak energetski obnovljenog DV Savica

U sklopu obilaska gradskih četvrti Črnomerec i Trnje, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Savica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.
U sklopu obilaska gradskih četvrti Črnomerec i Trnje, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić je u društvu suradnika obišao i dječji vrtić Savica koji je energetski obnovljen kroz projekt ZagEE – Zagreb energetski efikasan grad.

Radovi na energetskoj obnovi na centralnom objektu dječjeg vrtića Savica uključivali su obnovu toplinske izolacije vanjskih zidova, podnožja i stropova, zamjenu postojeće stolarije i bravarije energetski učinkovitijom PVC stolarijom s ugrađenim dvoslojnim IZO staklom, ugradnju termostatskih radijatorskih ventila, zamjenu dijela rasvjetnih tijela i prigušnica s energetski učinkovitom rasvjetom te novu fasadu. Na objekt je postavljen i daljinski sustav očitanja potrošnje energenata i vode, a očekivano smanjenje ukupne energetske potrošnje je 61%. Objekt je iz energetskog razreda D prešao u energetski razred B. Ukupna investicija iznosila je oko 2,7 milijuna kuna.

Projektom ZagEE - Zagreb energetski efikasan grad obuhvaćena je energetska obnova zgrada u vlasništvu Grada Zagreba kroz primjenu mjera energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije za ukupno 89 zgrada. Među njima i 39 zagrebačkih dječjih vrtića, a sve s ciljem postizanja minimalno energetskog razreda B, što će znatno smanjiti energetsku potrošnju i emisije CO2. Projekt ZagEE obuhvaća i modernizaciju 3000 rasvjetnih tijela javne rasvjete LED žaruljama s kontrolnim upravljačkim sustavom. Projekt se provodi u okviru IEE Programa tehničke pomoći 2012. – Mobiliziranje lokalnih energetskih investicija te obuhvaća financiranje tehničke pomoći i izradu potrebne dokumentacije za energetsku obnovu objekata, dodjelom bespovratnih sredstava. Osim glavnog investitora Grada Zagreba, projekt sufinancira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 40% ukupnog iznosa.


 
       

 
Vijesti