Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prezentacija Mreže energetski efikasnih gradova Jugoistočne Europe

U organizaciji Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kao dio projekta „Jačanje mreže energetski efikasnih glavnih gradova Jugoistočne Europe“ , u Bruxellesu je za vrijeme Europskog energetskog tjedna 25. lipnja 2013. održana prezentacija Mreže energetski efikasnih gradova Jugoistočne Europe.
1/5

U organizaciji Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, kao dio projekta „Jačanje mreže energetski efikasnih glavnih gradova Jugoistočne Europe“ , u Bruxellesu je za vrijeme Europskog energetskog tjedna 25. lipnja 2013. održana prezentacija Mreže energetski efikasnih gradova Jugoistočne Europe. Prezentacija je održana u hotelu Renaissance Brussels, a sudjelovali su stručni predstavnici Grada Zagreba, Sarajeva, Skopja, Podgorice, Freiburga, Tirane i GIZ ORF-EE. Kao predstavnici Grada Zagreba, sudjelovali su pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj g. Marijan Maras, viša savjetnica pročelnika gđa Melita Borić te savjetnica za promotivne aktivnosti gđa Maja Šunjić.


Na početku prezentacije, pozdravne govore su održali g. Johannes Elle iz GIZ-a te g. Dirk Buschle, zamjenik direktora Energetske zajednice.


U prvom dijelu događanja iznesena su iskustva djelatnika GIZ-a iz Bosne i Hercegovine, Ukrajine te Jugoistočne Europe. U drugom dijelu događanja predstavljeni su gradovi Zagreb, Podgorica, Skopje, Sarajevo i Tirana i njihova iskustva u provedbi inicijative Sporazum gradonačelnika kao i suradnja koja je ostvarena s drugim gradovima-partnerima.


U sklopu prezentacije prikazan je film „Mreža energetski efikasnih gradova Jugoistočne Europe“ u kojem su prikazane mjere i aktivnosti gradova partnera u nastojanju smanjenja posljedica klimatskih promjena koje predstavljaju problem za svakog od nas.


Projekt „Jačanje mreže energetski efikasnih glavnih gradova Jugoistočne Europe“ je regionalni projekt pokrenut od strane GIZ ORF-EE (Deutsche Gesellschaft für Internationale Technische Zusammenarbeit - Otvoreni regionalni fond energetske učinkovitosti u jugoistočnoj Europi). Projekt se bavi jačanjem regionalne mreže između partnera te uspješnim provođenjem akcijskih planova energetski održivog razvitka (SEAP) gradova-partnera.
 

Vijesti