"A man who wants to lead the orchestra must turn his back on the crowd." Max Lucado


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Održan treći sastanak partnera na projektu CITYKeys

U organizaciji EUROCITES-a i Grada Zaragoze, u Bruxellesu je 04. studenoga 2015. održan sastanak Glavne skupštine i treći sastanak partnera Konzorcija projekta CITYKeys. Slijedećeg dana, 05. studenoga 2015. održan je radni doručak s predstavnicima raznih interesnih skupina koje se bave pitanjima indikatora vezanih za pametne gradove i tehnička radionica vezana za projekt CITYkeys. Na sastancima su kao predstavnice Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj kao partnera u projektu CITYKeys sudjelovale Sanja Malnar Neralić i Silvana Javorović.

Grad Zagreb, zajedno s ostalim međunarodnim partnerima sudjeluje u projektu  CITYKeys u sklopu EU programa Horizon2020, SCC-01-2014, tema “Smart Cities and Communities solutions integrating energy, transport, ICT sectors through lighthouse projects”. Projekt je započeo u veljači 2015., a predviđeno trajanje projekta je 24 mjeseca. Koordinator projekta je VTT - Technical Research Centre of Finland, a osim Grada Zagreba u projektu kao partneri sudjeluju AIT (Austrian Institute of Technology GmbH), Netherlands Organisation for Applied Scientific Research, EUROCITIES ASBL te gradovi Tampere (Finska), Rotterdam (Nizozemska), Beč (Austrija) i Zaragoza (Španjolska). Cilj projekta je holističkim pristupom izraditi i potvrditi metodologiju mjerenja i praćenja učinaka implementacije mjera energetske učinkovitosti u pametnim gradovima.

Prvoga dana na sastanku Glavne skupštine projekta CITYKeys razgovaralo se o Odluci vezanoj za novu raspodjelu financijskih sredstava (povećanje broja radnih sati u projektu) vezanih za partnere projekta: TNO, AIT i VTT. U nastavku je održan Treći sastanak Konzorcija projekta na kojem se raspravljalo o radnim paketima (WP): WP1- Zahtjevi vezani za KPIs; Evaluacija i integracija postojećih okvira i nedostataka vezanih za pametne gradove, Smart City KPIs; WP2- Mjerenje i prikupljanje podataka: pregled radnog programa: Status i plan, Radni plan i rasprava o planu testiranja i WP4- Komunikacija i diseminacija.

Drugog dana sastanka održan je radni doručak i rasprava s predstavnicima raznih interesnih skupina koje se bave pitanjima indikatora vezanih za pametne gradove. Nadalje, održana je tehnička radionica vezana za projekt CITYKeys na kojoj se raspravljalo o slijedećim temama: Sinteza postojećih okvira vezanih za postojeće okvire, ključni indikatori mjerenja pametnih gradova te na kraju prikupljanje podataka i računanje indikatora.

Na kraju sastanka dogovoreno je održavanje dvije telekonferencije (24. studenoga 2015. te 9. prosinca 2015.) dok će se točan datum i mjesto održavanja četvrtog sastanak partnera naknadno dogovoriti (prijedlog Bruxelles ili Beč).

Više informacija o projektu CITYKeys možete pronaći i na službenoj stranici projekta www.citykeys-project.eu.
 

IMG_0592.JPG
IMG_0593.JPG
IMG_0594.JPG
IMG_0595.JPG
IMG_0596.JPG
IMG_0597.JPG
IMG_0598.JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave