„Usuditi se, to je cijena napretka.“ Victor Hugo


 
Aktualno


Anketa

Koristite li štedne žarulje?

da
ne

  

i-Scope-pilot aplikacija: Solarni katastar i dinamička karta buke


Electraproject.eu

Prvi sastanak partnera na projektu E2STORMED

U španjolskom gradu Valenciji od 21. do 22. ožujka 2013. održan je prvi sastanak partnera te stručni obilazak u sklopu projekta E2STORMED. Koordinator projekta je Plytechnic University of Valencia iz Španjolske, koji je ujedno i bio domaćin sastanka. Na projektu, osim Grada Zagreba i koordinatora, sudjeluje još 7 partnera – Grana i Maria Valleys Mountain Community (Italija), Municipality of Benaguasil (Španjolska), Municipality of Pisa (Italija), Local Cuncil's Association (Malta), Municipality of Heronissos (Grčka), University of Abertay Dundee i Old Royal Capital Cetinje (Crna Gora). Grad Zagreb predstavljali su predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, pročelnik g. Marijan Maras i g. Nikola Petković.


Prvog dana sastanka koordinator projekta, Plytechnic University of Valencia, otvorio je sastanak partnera uvodnim riječima i općenitom prezentacijom projekta i ciljeva koji se žele postići. Uslijedilo je uvodno predstavljanje svih partnera, a g. Marijan Maras predstavio je Grad Zagreb i Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj te dosadašnja iskustva i projekte u provedbi i važne podatke vezane uz temu projekta.


U sklopu drugog dana partneri su sudjelovali na stručnom obilasku u gradu Benaguasilu, tradicionalnom poljoprivrednom gradu blizu Valencije. Na tom području izgraditi će se pilot projekt zelenog krova te studija slučaja u sklopu projekta E2STORMED. Također, posjetili su lokaciju budućeg zelenog krova i četiri održiva sustava drenaže izgrađene u Benaguasilu u sklopu projekta AQUAVAL.


Projekt E2STORMED je sufinanciran od strane Transnacionalnog programa MEDITERAN. Cilj projekta je poboljšanje energetske učinkovitosti u vodoopskrbi uz uporabu inovativnih modela upravljanja oborinskim vodama u pametnim gradovima Mediterana uz elastičan i moderan pristup smanjenju zagađenosti vode i globalnog zagrijavanja na lokalnoj razini.


Valencia E2STORMED (1).JPG
Valencia E2STORMED (10).JPG
Valencia E2STORMED (2).JPG
Valencia E2STORMED (5).JPG
Valencia E2STORMED (6).JPG
Valencia E2STORMED (4).JPG
Valencia E2STORMED (8).JPG
Valencia E2STORMED (7).JPG
Valencia E2STORMED (9).JPG


na vrh ispiši stranicu


 

 

 

Kalendar događanja
EKO Najave