Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Aktivnosti i mogućnosti financiranja u sklopu projekta „LEAP“

U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 11. siječnja 2012., održan je informativni sastanak o međunarodnom projektu „LEAP“ za djelatnike Ureda .
U prostorijama Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, 11. siječnja 2012., djelatnicima Ureda su predstavljene aktivnosti i mogućnosti financiranja u sklopu IEE projekta „LEAP“. Uvodnu riječ i dobrodošlicu prisutnima održao je pročelnik Ureda, g. Marijan Maras, dok su prezentacije o samom projektu i financijskim izvorima i mehanizmima održali g. Nikola Petković, suradnik na projektu „LEAP“ iz Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, i g. Hrvoje Maras iz Regionalne energetske agencije sjeverozapadne Hrvatske.

 

U prvom izlaganju prezentirane su osnovne informacije o projektu, partneri koji sudjeluju na projektu, ciljevi projekta te aktivnosti koje provodi Grad Zagreb kao partner projekta. U drugom izlaganju prezentirani su izvori financiranja za provedbu akcijskog plana održivog energetskog razvitka gradova,  a na kraju seminara prezentiran je primjer financiranja strategija održivog razvoja u njemačkom gradu Hannoveru, koji je jedan od partnera na projektu.

 

Projekt „The Leadership for Energy Action and Planning“ (LEAP) je sufinanciran od strane programa  Intelligent Energy Europe (IEE) kojim upravlja Executive Agency for Competitiveness and Innovation (EACI) u ime Europske komisije, a na njemu uz Grad Zagreb sudjeluje još devet gradova iz sedam europskih zemalja. Opći cilj LEAP-a je izgradnja kapaciteta lokalnih vlasti EU kao ključnih aktera za ubrzavanje lokalnih uvođenja energetski održivih mjera te pomicanje prema lokalnom gospodarstvu niskog udjela CO2.

 

Više informacija o projektu možete pronaći na http://www.leap-eu.org/ .      

 

 

Vijesti