Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Forum „Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi“ u gradu Ozlju

U sklopu projekta "Energy for Mayors", Grad Zagreb i grad Ozaljsu  organizirali treći energetski forum.

U prostorijama Gradske uprave grada Ozlja 25. listopada 2011. održan je i treći energetski forum na temu „Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi“ koji organizira Grad Zagreb zajedno sa hrvatskim gradovima koji su uključeni u projekt Energy for Mayors sufinanciranim iz programa Intelligent Energy Europe (IEE).

Uvodnu riječ održala je gradonačelnica grada Ozlja gđa. Biserka Vranić.

U prvom dijelu programa Foruma predstavnici Grada Zagreba, Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj gđa. Melita Borić i g. Matko Ugrin, upoznali su sudionike sa značajem Covenant of Mayors kao i sa ciljevima projekta Energy for Mayors i aktivnostima koje provode partneri na projektu.  Nakon toga, održali su prezentaciju Uvod u SWOT analizu  koja je znanstveno prihvaćena metoda u određivanju vizije, ciljeva i mjera kod izrade strategija razvoja. Predstavnica grada Ozlja gđa. Vesna Cvijak prezentirala je rezultate Akcijskog plana energetski održivog razvoja grada Ozlja, sadašnje i buduće programe i aktivnosti koje provode na području energetske učinkovitosti i zaštite okoliša te ulaganja u obnovljive izvore energije.

U drugom dijelu programa Foruma, sudionici su aktivno sudjelovali u izradi SWOT analiza za energetski sektor te analizirali i definirali snage, slabosti, prilike i prijetnje po tematskim cjelinama Funkcija, Resursi, Društvo, Upravljanje.

U završnom dijelu Foruma, predstavnik Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske g. Karlo Rajić prezentirao je presjek najvažnijih rezultata o energetskoj potrošnji i emisijama CO2 za sektore zgradarstva, prometa i javne rasvjete iz prijedloga Akcijskog plana energetski održivog razvitka grada Duga Resa.

Slijedeći Forum održati će se u gradu Pregradi 27. listopada 2011.

                  
                 
Vijesti