Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Partneri projekta Energy for Mayors u Solunu

U grčkom gradu Solunu, 26. i 27. siječnja 2012., održan je četvrti sastanak partnera na projektu Energy for Mayors kojeg provode 15 partnera iz 8 europskih zemalja.

U grčkom gradu Solunu, 26. i 27. siječnja 2012., održan je četvrti sastanak partnera na projektu Energy for Mayors kojeg provode 15 partnera iz 8 europskih zemalja. Iz Grada Zagreba sudjelovali su predstavnici Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

 

Projekt daje potporu u ostvarenju klimatskih i energetskih ciljeva uključivanjem europskih gradova i naselja u planiranje energetski održivog razvoja smanjivanjem potrošnje energije i povećanjem udjela obnovljivih izvora energije, a provodi se u Italiji, Hrvatskoj, Poljskoj, Litvaniji, Grčkoj, Španjolskoj i Bugarskoj.

 

Na sastanku su partneri razmotrili provedbu dosadašnjih aktivnosti i utvrdili slijedeće korake u cilju realizacije projekta. Važna potpora za gradove je alatni okvir (toolbox) postavljen na web stranici www.eumayors.eu , te su se partneri složili da je potrebno uložiti dodatni napor da se napravi što bolja baza sa kvalitetnim materijalom i informacijama iz područja energetike, klime i okoliša, lako dostupna korisnicima.

 

Projekt „Energy for Mayors“ provodi se u okviru Intelligent Energy Europe (IEE), te je sufinanciran od strane EACI.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                         

 

Više informacija o projektu „Energy for Mayors“ možete pronaći na:
http://www.energyformayors.eu/

                            

   

 

Vijesti