Pretraživanje

Najtraženiji pojmovi

Prvi sastanak partnera projekta „NiCE“

U organizaciji EUROCITIES-a i Clicks and Links, grada Manchestera i Instituta za ekološki i regionalni razvoj iz Leibnitza, u Bruxellesu je 13. rujna 2011. održan prvi sastanak partnera projekta.
U organizaciji EUROCITIES-a i Clicks and Links, grada Manchestera i Instituta za ekološki i regionalni razvoj iz Leibnitza, u Bruxellesu je 13. rujna 2011. održan prvi sastanak partnera projekta. Na sastanku je prisustvovalo oko 50 sudionika iz gradova partnera, među njima i predstavnici Grada Zagreba, na čelu sa pročelnikom Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Svrha prvog sastanka bilo je prezentiranje projekta „NiCE“ gradskim dužnosnicima (potpisnicama Zelene digitalne povelje i gradovima koji nisu potpisnici), kako bi im se omogućile praktične informacije o koristima projekta za njihove gradove. Jedan od ciljeva sastanka bilo je i prikupljanje  informacija o očekivanjima i potrebama gradova koje bi im donio projekt. Tri grada potpisnika (Bristol, Malmo i Nurnberg) prezentirali su svoj dosadašnji napredak prema ostvarivanju ciljeva Zelene digitalne povelje.

S obzirom da će projekt „NiCE“ surađivati i sa inicijativom „Covenant of Mayors“ na najznačajnijim događanjima, kao što je godišnja konferencija, slijedeći sastanak partnera planiran je za studeni 2011.


Za više informacija o projektu možete kontaktirati:

Koordinatoricu NiCE projekta,Giulia Campodonico

ili možete pogledati navedene dokumente:
NiCE project fact sheet for cities
Green Digital Charter
 
Vijesti